A romáknál miért szégyen tanultnak lenni?
Tőbb romától halottam,hogy ha tanult egy cigány akkor már nem is igazi cigány(ők mondták).
Érdekel,hogy miért szégyen a tanultság.
Miért cél a tudatlanság,szegénység és kirekesztetség.
Szerintem ez nem általános vélemény közöttük. En sokszor inkább a "savanyú a szőlő" - gondolkodásmódot érzem rajtuk, és valljuk be, valóban nem sok esélyük van a kitörésre. A külföldön élő romák kint született gyerekei viszont tanultabbak, intelligensek, függetlenül az otthoni körülményeiktől, mert nem tapasztalják meg azt a kirekesztést, amit Magyarországon már az első pillanatban megkapnak, ahogy közösségbe kerülnek.
És szerintem az sem igaz, hogy a romák nem tekintik romának, aki tanult.
"A külföldön élő romák kint született gyerekei viszont tanultabbak, intelligensek, függetlenül az otthoni körülményeiktől, mert nem tapasztalják meg azt a kirekesztést, amit Magyarországon már az első pillanatban megkapnak,"
Ezen jót röhögtem, látszik, hogy te se voltál soha külföldön :D
Azért ha egyszer Angliában kint jársz, kérdezz már rá a cigókra, nem véletlenül van az a Blöff c filmben, ami, de nem baj:D
Ahogy Németben, de osztrákban is ugyan ez a helyzet :D
A külföldi helyzetet nem ismerem,ahhoz nem is szólok hozzá.
Itthon tapasztalatam ilyet.
Középfokú vagy magasabb végzettségüeknél.
Találkoztam olyannal ahol pont ez volt a probléma,hogy a lány urinő lett...(fodrász).
Illetve hogy a srácnak fevitte az isten a dolgát (érettségi) és szeretné ha barátnőjének is az lenne,gyerek előtt vagy helyett.
És hogy rendes asszony otthon van a gyerekekkel nem pedig iskolában.
A harmadik az kicsit más de ott a lánnyal gyakorlatilag abba hagyatták az esti sulit,mert ő rettentő cikinek érezte,hogy gyakorlatilag érte mentek 23éves korában minden nap ment valaki és várta:apa,tesó,anya+rokon.
Nem tudott/hagyták hogy az osztály tagja legyen.
elhiszem mert halottam,ott voltam,melettem mesélték.a fodrászos történet az pont a fodrászom...
Nem poénokat akarok hallani,hanem megerősítést,vagy cáfolatot.
a másik,hogy igen kevesen jutnak el a közép iskoláig,és ha mégis akkor sem fejezikbe.
3 osztáyltársam volt,nem voltak csórók,hogy elmenjenek melózni a suli helyett napszámba,mert kell a pénz,de mégis elmentek.1sem érettségizett.
abbol amit halottam,láttam (volt egy cikk is)szűrtem le a következtetést.és fogalmaztam meg a kérdést.
3#
Reges-regen elhagytam Magyarorszagot, kulfoldon elek tizensok eve. Ausztriaban, Nemetorszagban hat-hat honapot eltem, Olaszorszagban harom honapot, es most 10+ eve USA.
Szoval van nemi tapasztalatom a kulfoldon elo magyarok es a kulfoldon elo ciganyok kozott. Es nem fogod elhinni, ha korulneznel a kulfoldon elo ciganysag kozott, azt talalnad, hogy okosak, melegszivuek, beilleszkednek, es nem csak a nyelvet tanuljak meg, hanem szakmat szereznek, dolgoznak, soknak felsofoku vegzettsege van, de minimum erettsegije es szakmaja. Maximalisan integralodnak, mert lehetoseget kapnak ra.
Es meg egy: magyar hajlektalannal talalkoztam mar itt, de Magyarorszagrol jott cigany hajlektalannal meg nem.
Ugy hogy javasolnam, hogy inkabb a magad ostobasagan rohogj egy jot, es ne Angliabol, egyetlen varosrol altalanosits. (Angliaban sincsenek annyira kirekesztve, mint Magyarorszagon)
Van egy roma munkatársam, akivel barátok is vagyunk. Diplomás. És tőle tudom, hogy a többiek kiutálják azt, aki többre viszi, mint a többség. Őt is kirekesztette a cigányság.
Na, lehet gombot varrni, meg lepontozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!