Neked melyik a kedvenc határon túli területed?
Itt most mire gondolsz?
Az elcsatolt magyar területekre,vagy bármire csak külföld legyen?
Mindegyik területen jartam. Nekem az erdélyi (nem a partiumi) területek a legkedvesebbek. Kolozsvárt szépnek találom, és kifejezetten tetszett még Szepes is. Megye szinten Maros és Hargita megyéket találtam különlegesnek.
Nem költöznék oda. Egyfelől a családom miatt, másfelől Magyarországon jobbak a lehetőségek.
Talán az fogott meg benne, hogy tudom, a családom onnan származik. Vasútnál dolgozott anno két rokon család férfi tagja tiszti rangban, és emiatt folyton költözni kellett: így kerültek még a világháborúk előtt a mai Magyarország területére. Szóval talán ez a kötődés. Másfelől a kisebb falvak rendezettebbeknek tűnnek ott, már amennyire a körülmények engedik. A táj is vonzóbb nekem, illetve a városok kinézete egyszerűen szebbek a szememnek. De ez relatív. Valakinek a szerbiai-vajdasági városok tetszenek jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!