Engem ezért felelősségre vonhattam? Loptam? Eltulajdonítottam?
Iskolaban tok atlagosan megfogtam egy osztalytarsam mobiljat hogy arebbrakjam 3 meterrel, o pedig ajogy ertenyult, leesett es berepedt a kepernyoje.
Az en 'reszem' itt annyi volt, hogy mas tulajdonat megfogtam. De ilyen meg kb mindenkivel tortenik mindig, rengetegszer megfogjuk mas cuccat.
Elbirtokoltam? Elloptam egy masodpercre?
Természetesen nem loptál, ha mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy nem hazavinni akarod.
Viszont az eltöréshez nagyban hozzájárultál azzal, hogy hozzányúltál a telefonhoz. Ha nem nyúlsz hozzá, nem törik el.
Hogy pont mekkora rész a felelősséged ebben, az a konkrét esetből látható. Te hogyan viselkedtél, a tulajdonos hogyan viselkedett.
Ha pl. úgy tűnhetett, hogy ellopni akarod a telefont, amíg senki nem figyel rá, és a gazdája azért vetette rá magát, az más megítélés, mint ha fel is hívod a figyelmét, hogy átrakod a másik asztalra, mert itt le fogjátok lökni játék közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!