Hogyan tudnék gyorsabban beszélni, kifejezni magam?
Lassan beszélek, nem tudom magamat kifejezni sokszo, ami már nagyon zavar engem. Én nem szoktam olvasni könyvet, de ez szerintem a probléma is. Eddig 2 könyvet olvastam ki de ezek is vékonyak voltak 2-3 óra alatt végeztem vele.
Tudnátok mondani valami izgalmas könyvet.
14F
Az olvasás tényleg segíthet. Szerintem az a bajod, hogy nem elég nagy a szókincsed.
14 évesen nekem hasonlók tetszettek:
-Bear Grylls: Istenek aranya. kalandregény és egy csomó túlélős rész van benne. Van több része is a sorozatnak, igazából ha ezt nem találod meg azokkal is kezdheted, nincs szoros összefüggés a részek között.
-Rejtő Jenő: Piszkos Fred, a kapitány. De igazából bármelyik Rejtő-könyvvel jól jársz: Az elveszett cirkáló, A megkerült cirkáló, Vesztegzár a Grand Hotelben, stb. Az író humora teszi remekké.
-Dimitry Glukhowsky: Metro 2033, kicsit horrorisztikus néha, de amúgy ez is egy remek kalandregény
Ha nem láttad őket filmen:
-Andy Weir: A marsi (Mentőexpedíció). Előfordulhat, hogy hangosan röhögsz majd közben. Nem részletezi a dolgok tudományos hátterét, csak "lebutítva" elmondja, hogy azért értsd miről van szó.
-James Dashner: Az útvesztő. Tök mindegy, hogy mit mondtak a filmről, szerint könyvben tényleg érdekes és izgalmas
-Suzan Collins: Az éhezők viadala. Egy kicsit komolyabb, meg a vége felé kicsit talán túl van tolva a love story(fiú ízléshez képest). De ha nem láttad a filmet megéri
-Tolkien: A hobbit. Ezt még nem olvastam, de A gyűrűk urából kiindulva jónak kell lennie
Hirtelen ennyi jutott eszembe, azok közül, amik engem ennyi idősen érdekeltek (volna). Természetesen meg kell említenem a Harry Potter-sorozatot és A gyűrűk ura-trilógiát. Ezek elég hosszúak, de ha meg van a lelkesedésed, csak rajta!
Ami még érdekelhet, de én nem tudok róla semmit:
-Assasin's Creed-könyvek
-Verne-könyvek(nekem valahogy kimaradtak az életemből)
Néhány klasszikus, amit a te korodban olvastam:
Robinson Cruesoe, A kis herceg, Robin Hood (ennek egy ifjúsági kiadását)
Majd írd meg, hogy sikerült-e választanod!
ui.:könyvtárban/könyvesboltban is tudnak segíteni
Örülök, hogy olvasni szeretnél.
17/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!