Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék gyorsabban...

Hogyan tudnék gyorsabban beszélni, kifejezni magam?

Figyelt kérdés

Lassan beszélek, nem tudom magamat kifejezni sokszo, ami már nagyon zavar engem. Én nem szoktam olvasni könyvet, de ez szerintem a probléma is. Eddig 2 könyvet olvastam ki de ezek is vékonyak voltak 2-3 óra alatt végeztem vele.

Tudnátok mondani valami izgalmas könyvet.

14F

2016. nov. 2. 07:47
 1/2 anonim ***** válasza:

Az olvasás tényleg segíthet. Szerintem az a bajod, hogy nem elég nagy a szókincsed.

14 évesen nekem hasonlók tetszettek:

-Bear Grylls: Istenek aranya. kalandregény és egy csomó túlélős rész van benne. Van több része is a sorozatnak, igazából ha ezt nem találod meg azokkal is kezdheted, nincs szoros összefüggés a részek között.

-Rejtő Jenő: Piszkos Fred, a kapitány. De igazából bármelyik Rejtő-könyvvel jól jársz: Az elveszett cirkáló, A megkerült cirkáló, Vesztegzár a Grand Hotelben, stb. Az író humora teszi remekké.

-Dimitry Glukhowsky: Metro 2033, kicsit horrorisztikus néha, de amúgy ez is egy remek kalandregény

Ha nem láttad őket filmen:

-Andy Weir: A marsi (Mentőexpedíció). Előfordulhat, hogy hangosan röhögsz majd közben. Nem részletezi a dolgok tudományos hátterét, csak "lebutítva" elmondja, hogy azért értsd miről van szó.

-James Dashner: Az útvesztő. Tök mindegy, hogy mit mondtak a filmről, szerint könyvben tényleg érdekes és izgalmas

-Suzan Collins: Az éhezők viadala. Egy kicsit komolyabb, meg a vége felé kicsit talán túl van tolva a love story(fiú ízléshez képest). De ha nem láttad a filmet megéri

-Tolkien: A hobbit. Ezt még nem olvastam, de A gyűrűk urából kiindulva jónak kell lennie

Hirtelen ennyi jutott eszembe, azok közül, amik engem ennyi idősen érdekeltek (volna). Természetesen meg kell említenem a Harry Potter-sorozatot és A gyűrűk ura-trilógiát. Ezek elég hosszúak, de ha meg van a lelkesedésed, csak rajta!

Ami még érdekelhet, de én nem tudok róla semmit:

-Assasin's Creed-könyvek

-Verne-könyvek(nekem valahogy kimaradtak az életemből)

Néhány klasszikus, amit a te korodban olvastam:

Robinson Cruesoe, A kis herceg, Robin Hood (ennek egy ifjúsági kiadását)

Majd írd meg, hogy sikerült-e választanod!

ui.:könyvtárban/könyvesboltban is tudnak segíteni

Örülök, hogy olvasni szeretnél.

17/f

2016. nov. 2. 14:14
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, hogy ezeket mind leírtad. A marsi könyvre utána néztem a tartalmára és az tetszik, holnap meg is nézem a könyvtárban hogy van-e. De még elolvasom a többinek is azt valamelyiket biztos vagyok, hogy elolvasom. :)
2016. nov. 6. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!