Csak engem zavar a sok "tehát hogy" és "tehát hogy így"?
Standuposoknál is sokat hallani, náluk például akkor, amikor poént mondanak, és hatásszünetet igyekeznek tartani. Ez egy ilyen... megerősítő kis szóösszetétel, mint az "Ééééérted", vagy a sima hatásszünet, vagy Gesztinél a hallható nagy levegővétel.
Szerintem amúgy olyasmi, mint az "izé" és társai, bár a "tehát hogy" nem annyira gáz, mert van értelme, a "tehát hogy így" már sokkal pongyolábbnak hat, az igényes(nek nevezett) közbeszédbe szerintem nem is igen fér bele, makszimum a bizalmas beszélgetésekbe (de ott is idegesítő lehet).
2021.12.31 van, és engem is zavar nagyon sokan használják. Szerintem azért alkalmazzák, mert úgy gondolja a használó, hogy ezzel intelligensebbnek fog látszani, vagy jobban meg tudja erősíteni az általa elmondottakat. Sokszor azonban pont emiatt nem tudják befejezni a mondatot..
Az egész agymenés forrása szerintem az, hogy anno beengedték a sok agyhalottat a médiába akik új szavakkal-mondatokkal a sötétségbe taszították a nézőket-hallgatókat. Ez lett az új-normális....
"ráreagál", "teháthogyígy"....rengeteg ilyen van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!