Hogyan kell levelet írni a lírai én nevében?
Aki tudna segíteni annak privátban megadnám a vers címét,7-es vagyok de még nem csináltunk ilyet és ötletem sincs hogyan álljak neki vagy esetleg válaszként hogy hogyan kezdhetnek neki.
(Mielőtt jönnenek az utalók hogy takarodj megírni,ne másokkal irasd meg,keress rá azokra nem vagyok kíváncsi,nem megiratni szeretném a levelem csak szeretnék instrukciókat hogy mi alapján álljak neki.)
A "lírai én" azt a személyt jelenti, aki egyes szám első személyben szólal meg a versben. Ez ritka kivételtől eltekintve maga a költő, aki a saját érzéseit, saját gondolatait írja le a saját szemszögéből. Pl. Csokonai a Reményhez című versében a saját szerelmes érzéseit írja le, vagy József Attila Kései sirató versében az édesanyjához fűződő saját érzelmeit írja le, és így tovább.
Tehát ha a saját érzéseidet, gondolataidat a saját nevedben fogalmazod meg, akkor te vagy az a "lírai én", aki megjelenik a versben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!