Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Valaki meg tudná magyarázni/ki...

Valaki meg tudná magyarázni/ki tudná fejteni a következő idézet jelentését?

Figyelt kérdés

"A legbölcsebben az él, aki megveti kora erkölcseit, míg ő maga azok szerint él."

Az idézet Akutagawa Ryuunosuke japán írótól származik. Mit kell érteni mindez alatt pontosan?

#Japán #erkölcs #kor #társadalom #író #művész #Akutagawa Ryuunosuke #Akutagava Rjúnoszuke
2016. okt. 2. 16:52
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Mit jelent bölcsnek lenni? Talán, ha olyasmit tartunk természetesnek és magától értetődőnek, minek a belátásához másoknak komoly erőfeszítések szükségesek.

Aki nyugodtan figyelmen kívül hagyhatja kora sok személyisége által kimunkált legjobb életmód fortélyait, mert önmaga számára az nyilvánvaló, belső személyiségéből fakadó és ezért minden külön odafigyelés és erőfeszítés nélkül teljesíthető, nos ő valóban a legbölcsebben él. Mert nem tudjuk, mikén lehetne még ennél is bölcsebben élni.

2016. okt. 2. 20:00
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Nagyon tetszett! :)
2016. okt. 3. 15:57
 3/3 anonim válasza:
Szia! Tudom hogy már régi kérdés, de szerintem azt jelenti, hogy habár az emberek egy része tudja, hogy a morál, az értékek, az erkölcs igazából csak az emberek fejében létezik (nincsenek abszolút értékek, jó és rossz), mégsem kezdi el teljes mértékben megszegni azokat (pl.: lopni, csalni, gyilkolni, sikkasztani), hiszen attól még ezt büntetik és a társadalom elítéli. Tehát attól még, hogy tudod, hogy a gyilkolás elítélése nem feltétlenül passzol a te értékrendeddel, nem kezdesz el gyilkolni, mert a törvény ugyanúgy vonatkozik rád. Remélem érthető voltam! :)
2022. febr. 8. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!