Ti laknátok Marokkóban?
Nem tudom milyen most ott a közbiztonság, meg mekkora a politikai feszültség.
De amúgy ja, ha nem köt ide a munkád, akkor mindig érdemes világot látni, sokat tágul az ember világképe egy-egy másik kultúra megismerése során.
#1 pontosan a munka miatt nem szeretnék tovább maradni,mivel arab ország nőként nem túl sok mindenhez tudnék ott kezdeni szerintem...
#2 én úgy hallottam ,hogy elég kedvelt hely a turisták között (Európaiak körében is)
Szia! Mi most voltunk Rabatban, a fővárosban nyaralni. Nekem nagyon tetszett. A belváros nem tért el nagyban egy európai várostól, a medina, ahol a bazárok is vannak, az tényleg más világ, de nekem nagyon bejött. Nyilván más kérdés a nyaralás és más ott élni, de Marokkó (legalábbis a főváros) nem az az elmaradott hely, amilyennek az európaiak gondolják.
A közbiztonság szerintem nagyon jó, az utcán állandó a katonai/rendőri jelenlét. Az emberek alapvetően kedvesek és barátságosak. A fiatal lányok közül nagyon sokan ( megkockáztatom, hogy a többség) nem hord hidzsábot, teljesen európai divat szerint öltözik. Nálunk a szállodában is voltak pl. nők a recepción, de láttam rendőrnőket, pincérnőket , fodrásznőket, doktornőt stb. Szóval szerintem ott sem csak otthon főznek meg mosnak, ez lehet , hogy inkább a családtól függ. Itt ahol lakom sok marokkói él és nem látom azt, hogy elnyomják a nőket. Vannak köztük akik dolgoznak, karriert építenek, van aki meg háztartásbeli anya, de nem tűnnek alárendeltnek abszolút. Persze biztos van ott is, akit megver, bezár a férje, de ahhoz, hogy ilyen esetről halljunk nem kell Marokkóig menni sajnos... Én tényleg azt tapasztaltam, hogy nem gáz hely, persze más a kultúra, de egy próbát mindenképpen megér. Ami inkább baj, hogy nem könnyű ott a megélhetés, de gondolom azért ott is akadnak jobban fizető állások. Bárhogy döntesz is, sok sikert!
Remélem, jól meggondoltad, kérdező. Tudom, milyen az, amikor az ember nem lát a szerelemtől, de próbálj meg reálisan mérlegelni. Nem sok sikertörténetről hallani, amikor egy európai nő arab pasassal kötötte össze az életét. Az ellenkezőjéről viszont annál inkább.
Csak szóltam...
IGEN! költöznék, és igen, teljesen más.
egyébként nagyon megosztó hely, sok ember nem tudja úgymond feldolgozni hogy mennyire más körülmények között élnek emberek a földön (ezt a luxusra és nyomorra is érthető) szóval tipikusan az a hely hogy van imádod vagy utálod.
Nagyon nem európai, de az arab országok között nem számít veszélyes helynek.
a közbiztonság, nők helyzete, anyagi és még sok-sok szempontból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!