Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tényleg gyávaság külföldön...

Tényleg gyávaság külföldön dolgozni, élni?

Figyelt kérdés

Nagyon sokszor megkapom,hogy mennyire gyáva vagyok,mert kivándoroltam,és itt "telepedtem" le. Természetesen,nem akarok örökké csak egy "bevándorló" lenni,szeretnék hazamenni,de egyenlőre még nem tudom megtenni.

Akik azt mondják,hogy ez gyávaság,meg menekülök a bajok elől, és ez az egyik kedvencem idézem:

"Amikor baj van elmenekülsz,aztán mikor minden jó lesz jönnél vissza Magyarba." És a másik kérdés a "Mit tettél te a hazádért?" kérdés. Egyszerűen csak érdekel,hogyan jön az emberek fejébe,hogy gyávaság egy idegen országban,kultúrában munkát vállalni. Nem olyan könnyű,mint azt sokan hiszik,hisz a családom is messze van tőlem,stb....

2016. szept. 6. 00:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
51%
Hülyékkel beszélgetsz, de az már a te hülyeséged, hogy komolyan is veszed, amit mondanak.
2016. szept. 6. 08:35
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem gyávaság és nem érdem, hanem a te választásod.
2016. szept. 6. 09:04
 13/16 Kései Sirató ***** válasza:
71%
Nem gyávaság, inkább az a gyáva, aki menne, de nem mer, mert fél az ismeretlentől. Sokkal találóbb, az hogy talpraesettség, bátorság és nyitottság kell hozzá. Méghogy gyávaság! Ekkora hülyeséget ritkán hallani!
2016. szept. 6. 09:41
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Külföldön élek, teljesen egyedül, nincsenek odakint közeli barátaim, se családom, viszont van egy álmom, amit szeretnék megvalósítani, amiért nap mint nap küzdök ott kint, és amiért azt is hajlandó voltam bevállalni, hogy teljesen egyedül kelljen élnem egy idegen országban, és olyan munkám legyen, amit ki nem állhatok. Most épp Magyarországon nyaralok a családomnál. Én pont azt tartanám gyávaságnak, ha most fognám magam és nem mennék vissza, és hagynám a fenébe az álmomat, csak hogy ne idegen helyen kelljen élnem, és ne idegen nyelven kelljen minden hivatalos ügyemet intéznem, hanem itthon kényelmesen magyarul.
2016. szept. 6. 11:32
 15/16 anonim ***** válasza:
15%

Nem gyávaság, inkább bátor dolog, de idehaza boldogulni is bátor dolog.

Nekem, csak azokkal van bajom, akik, már itthon is hangoztatják, hogy nekik mennyire semmit ér Magyarország, majd kimennek és kintről is odataposnak az idehaza maradtaknak. A másik ugyanilyen társaság, akik itthon "nyomják", hogy ők mennyire depressziósak, aztán kimennek és amikor hazajönnek ömlik belőlük a neoliberális szenny (melegházasság, stb.) ránk... Ugyanígy nem tettszik az, amikor nálunk történelmi okok miatt gazdagabb országokból hazajövő emberek példálódznak, hogy miként is kéne csinálni...

Nők férjhez mennek külföldi gazdag pasikhoz, majd hazajönnek és hülyítik a többi lányt, ez is csúnya dolog.

Szerintem egyébként a nők elvándorlása is komolyan nehezíti az itthon maradt férfiak házasodási esélyeit.

Attól, hogy pl. az EU területén munkát vállalsz, még nem adod fel a magyarságodat, nem dobod el az addigi elveidet, értékrendjeidet! A többség nem fordul ki magából! Sőt vannak külföldi kis magyar közösségek, akik nagyon szépen ápolják a hagyományaikat, adott esetben vallásukat! Kérdés, te a neoliberális "debating" clubokhoz (ahol szabadidejükben játék gyanánt pl. arról vitáznak, hogy mi értelme a családnak, vagy milyen borzalmas dolgok a nemzeti színek) akarsz tartozni, vagy az összetartó, hagyományaikat, nyelvüket ápoló külhoni magyar közösségeket keresed inkább?

OK, lehet csak dolgozni menni és nem filózni a fentieken, mert hányan járnak ki napi szinten Bécsbe!

2016. szept. 6. 12:09
 16/16 anonim ***** válasza:

8-as válaszoló.: Az nem a Haza volt, hanem a kommunisták!

Ilyen alapon a törökdúlás miatt is gyűlölhetné a saját szülőföldjét valaki...

A Hazánk, az egy hely és nem személy, a "személy" az a Nemzetünk. Egy hely nem cselekszik, így felelősségre sem vonhatod. A Nemzetet felelősségre vonhatod, ugyanakkor, szerintem egy idegen hatalom által megszállt országban megkérdőjelezhető a nemzet egysége.

Akit felelősnek tekinthetünk az az Állam, pontosabban a kommunizmus, bocsánat, szocializmus (mert ugye az előbbit senki sem érte el még a világon) alatt fennálló állam.

És ennek az államnak az államformája, ha jól emlékszek a népköztársaság volt (ami valójában egy diktatúrát takart).

Ez kicsit "off" lett, de a 8-as válaszoló válaszára kénytelen voltam reagálni, így laikusként.

Még egyszer, nem gyávaság, amit kérdezel.

(Bizonyos szélsőséges esetekben, szerintem lehet gyávaság külföldön élni. Ugyanakkor, ugye az "dobja rájuk az első követ", aki egy hajszállal is bátrabb náluk.)

2016. szept. 6. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!