Ti mit gondoltok erről?
Nemrég olvastam idézeteket vegetáriánusoktól:
Albert Schweitzer: “Minden etika nagy hibája az, hogy csak az egyik embernek a másikhoz való viszonyával foglalkozik. Valójában arról van szó, hogyan viszonyul a világhoz és minden élethez, amivel kapcsolatba kerül. Csak akkor viselkedik etikusan, ha a növények, az állatok és az emberek élete egyaránt szent előtte és szükség esetén bármelyikük segítségére siet.”
Lao-ce: „Legyetek jók az emberekhez, a növényekhez és az állatokhoz! Sem embert, sem állatot ne hajszoljatok, de szenvedést se hozzatok rájuk.”
Ezekben azt mondják, hogy a növények is élőlények, hozzájuk is legyünk jók. De akkor a vegetáriánusok mért esznek növényeket, hisz ők is élnek. Nem kötekedni akarok, csak nem értem, és kíváncsi vagyok pár vegetáriánus véleményére ebben a témában.
A fentieket röviden így mondanám: te is a természet része vagy, légy harmóniában vele. Ha egy irányt eltúlzol, az azon túl, hogy nem optimális, vissza is üthet.
Tehát nézd az emberekhez, állatokhoz, növényekhez való viszonyodat, de ne feledkezz meg a tárgyakról se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!