Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Külföldi barátaimat hova...

Külföldi barátaimat hova vigyem (É-) K Magyarországon?

Figyelt kérdés

Jön két barátom külföldről, borsodi vagyok és kevés időnk lesz úgy kb mindenre, ezért tényleg "jó" helyekre szeretném őket elvinni. 2 napunk lesz összesen. Gondolkodtam a miskolctapolcai barlangfürdőn, Aggteleken, Eger-Tokaj-Sárospatak-Debrecen-idk helyeken, de tényleg szűkös az idő (ezért nem tudom, hogy mégis mit kellene, mert itt lakunk a gyönyörű Zemplénben, aztán annyi hely van, amit meg szeretnék mutatni).

Bármilyen javaslat jöhet(hogy pl hol mit) mert eléggé kétségbeesett vagyok most.

Természetesen Pesten is fognak eltölteni időt.

2016. aug. 28. 03:21
 1/3 anonim ***** válasza:
75%
Tapolca, Diósgyőr, Vadaspark, ezek szerintem szép helyek, és mivel közel is vannak egymáshoz, időt spórolsz meg.
2016. aug. 28. 04:08
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha állatkert, akkor csak a nyíregyházi, hihetetlen az a hely, bár ha oda mentek lehet hogy egy nap elment mert nagyon nagy! Két nap alatt amit én csinálnék: Aggtelek, barlangfürdő, állatkert, tokaji borozás. De egyébként te ismered őket, ha nem szeretnek fürdőzni vagy utálják az állatokat akkor fölösleges amit írtam.
2016. aug. 28. 07:12
 3/3 anonim ***** válasza:

Mindenekelőtt nem árt, ha ismered a vendégeid érdeklődési körét.

Ha természet, vidd a Zempléni hegyekbe, Bükkbe, sok természeti képződmény van.

Ha történelem, vidd a várakhoz őket, van arrafelé pár.

Ha kultúra, Sárospatak, Debrecen, Tokaj, Eger, stb. múzeumai és műemlékei.

Ha népművészet, nézzétek meg a Nyírség számtalan építészeti emlékét a Túristvándi malomtól, Csaroda, Tákos templomáig, de rákereshetsz skanzenekre is.

Célszerű csak külső megtekintést választani, ha szűk az idő, mert egy múzeum eszi az időt. De vedd figyelembe: kevesebb neves és jól válogatott objektum a több. Jobban megjegyzik, nagyobb élmény, ütős egyenként. Ha végigrohansz velük egy rakás helyet, az nem élmény, hanem kipipálás. Képzeld magad a helyükbe, így kezdődik. És nem szégyen megkérdezni őket. De készülj fel előre a menetrenddel. Nincs lehangolóbb egy tétova csellengésnél.

2016. aug. 28. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!