Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A cserkészeskü letétele élőt...

A cserkészeskü letétele élőt milyen próbákat kel letelni/kiállni? (bocsánat ha hülyeséget kérdezek most csatlakoztam a cserkészethez és még nem volt egy örsin se)

Figyelt kérdés

#cserkész #cserkészet #cserkészeskü #cserkészeskü elötli próba
2016. aug. 26. 01:13
 1/6 anonim ***** válasza:
45%

1. Átfutás tüzes parázson

2. Tűkön alvás

3. Lángnyelés

4. Szijjvágás a hátadból

és még több ilyen.

2016. aug. 26. 06:43
 2/6 anonim ***** válasza:

A cserkészek fogadalmat tesznek. Ha ezt még nem tudod, akkor inkább várj!

A próbaidő 6-24 hónap. Legalább 6 hónap, amíg túrákra, őrsikre, s portyára jársz. Ez után merülhet fel.

Amit tudni kell, megtalálod bármelyik cserkészkönyvben, de a vezetőd tudja.

Ha kell, szívesen segítek, írj!

Melyik csapatban vagy?

2016. aug. 26. 07:25
 3/6 A kérdező kommentje:
(Szegedi) Bálint Sándor cserkész csapat levendúla őrs június első hetébe csatlakoztam amikor már nem voltak örsik.Meglepődtem de hívtak a táborba igy elmentem azt elfelejtették említeni mielőtt ezt a döntést meghoztam volna hogy ez az örs hét éve együtt van és három éve nem jöt uj tagjuk elöte jöt kettő új akik közül egyet befogatak egy év alat a másika egy évalat elüldözték.A csapat parancsnok is tudja hogy van 3-4 olyan ember akkik senkit nem akarnak az örsbe beengedni.Így teljesen érthetően a táborba volt jó poén azért elég durva szívatás.A kisebb szívatás az szerintem is pojén akkor is ha velem csinálják azon még én is röhögtem de amikor már sírók miatta az már nem annyira vicces.Táborból visszajövés után megemlítetek ezeket hogy nem a légbefogadóbak meg amiket itt fönt leírtam.Aztán mondta a csappant parancsnok hogy teljesen megérti ha most kilépek és aba hagyom a cserkészkedést csak annyit kér hogy még egy kis időt mert most ősszel toboroznak egy új örst aminek lehetnék a tagja lehetnék mert ezzel az örser nem lehet bírni.Ha nem toboroznak amúgy is maradtam volna de a másik két őrsből lett egy csomó barátom akikkel napi szinten beszélünk.De az én örsömböl senkivel nem beszélek még válaszolni sem válaszolok ha írok nekik facebook-on.
2016. aug. 27. 00:24
 4/6 anonim válasza:

Ne add fel... várj még egy kicsit biztos be fogsz kerülni egy neked való örsbe csak várj még egy kicsikét

Amugy ha odafigyelsz az őrsiken akkor simmán le tudod tenni az ujonc probát ;)

2016. aug. 27. 16:24
 5/6 anonim válasza:

Üdv!

Ez csapattól függ. Igazából minden csapat maga állítja össze, hogy mit kér számon, mielőtt leteszed az esküt. Nem kell itt azokra gondolni, amit az első válaszoló írt, az őrsiken alapokat átadja az őrsvezető és gondlom lesznek, olyan alkalmak mikor mondja, "na skacok készülünk a próbára". Nálunk egyszer volt ilyen mondat, de minket rendesen fel is készítettek rá egy őrsi keretében. Nem kell parázni.

Ami meg a társalgást illeti, az őrsvezető dolga az, hogy egy közösséget kovácsoljon belőletek, és ehhez hozzá tartozik az is, hogy egy idő után keresitek egymás társaságát, mert már sokat megéltetek együtt és így kerültök egyre jobb baráti viszonyba. Nem kell egyből csodára várni, ott kell lenni testben és lélekben és alakítsátok ki úgy az őrsöt ahogyan szeretnétek.

Bármi kérdésed van:

Palkó Dániel (1918.sz. Xántus János Cserkészcsapat)

xantuscscsmedia@freemail.hu

2016. szept. 5. 21:04
 6/6 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszolónak köszönöm.Gondoltam hogy nem olyan próbák lesznek mint amit az első válaszoló irt.
2016. szept. 7. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!