Úttörő kérdések? (bővebben lent)
A kérdést azoknak tettem fel, akik voltak úttörők és voltak úttörőtáborban.
1. Kik mehettek az úttörőtáborba? Gondolok itt jó tanulókra, tehetséges fiatalokra, stb. Volt, aki mesélte, hogy őt a tanárok sosem akarták elvinni oda, pedig jó tanuló volt. A testvére viszont nem annyira, de a sportban nagyon jó volt, ezért ő mehetett.
2. Hány naposak voltak a táborok? Egyszer hallottam, hogy Amerikában a cserkésztáborokban a gyerekek 1 hónapot maradhatnak, amin elszörnyedtem, mert 1 hónap nagyon hosszú.
3. Az úttörő dalokat hallás után tanulták? Azt hallottam, hogy a 'mintamókus' onnan ered, hogy egybe mondták a 'mint a mókus fenn a fán' -t. Azóta nagyon népszerű lett.
4. Tetszett nektek az úttörőruha? Az unokatesóm szerint a piros nyakkendőt szerették a legjobban. Sokan ezt őrzik emlékül. Meg az úttörő-sípokat is. Ő is volt úttörő, csak nincs sok emléke erről. Táborba sosem akarták elvinni, mert nem szerették az ő szüleit.
5. Meddig volt kötelező úttörőnek lenni? Az érettségiig?
"Kik mehettek az úttörőtáborba? "
Jutalomból vagy szociális alapon (például sokgyermekes családban élők)
"Hány naposak voltak a táborok?" 1-2 hét
"Az úttörő dalokat hallás után tanulták? " Is. De a mozgalmi dalok az énekórákon is tananyag volt.
"Tetszett nektek az úttörőruha? " Ötödikben igen, nyolcadikban kevésbé.
"Meddig volt kötelező úttörőnek lenni? Az érettségiig?" Nyolcadikig. Utána KISz volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!