Létezik Magyarországon olyan törvény, amely megtiltja a politikusok vagy más, közismert személyek hasonmásait reklámokban felhasználni?
Szerintem nincs olyan hülye cég a világon, aki magyar politikussal reklámoztatná a termékét :D
De a kérdés különben jó.
Köszönöm a válaszokat, jók és szellemesek is.
Azért tettem fel a kérdést, mert egy cikket fordítok, és elég sok pontatlanság van benne, aminek utána kell járnom.
Gondoltam, megkérdezem itt, hátha tud valaki egy idevágó linket vagy törvénycikket adni, hogy ne kelljen vaktában keresgélnem.
Ha nagyon fontos, akkor meg lehet kérdezni a parlamenti ügyfélszolgálat valamelyik elérhetőségét.
Biztos eligazítanak, hogy hogy tudnak konkrét törvényszámot adni.
Szerintem Mo-on komolyabbak a személyiségi jogokkal kapcsolatos törvények, mint máshol. Bár azok a Mo-on publikált dolgokra vonatkoznak.
"Néha látni szoktam reklámokat politikusokkal, úgyhogy nincs ilyen."
Úgy érted, hogy láttál már olyan hirdetést, amelyben egy politikus mosóport vagy babapelenkát reklámoz?
Hol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!