Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a véleményed a versemről?...

Simon Say kérdése:

Mi a véleményed a versemről? (a kritika nem bántó, csak egyenesen! )

Figyelt kérdés

Most csend honol, csak a távolodó léptek

Zaja kavarja lelkem.

A messzi távolban égni látom kertem,

Ohh átkozott miértek!

Egy fáradt, ifjú vándor tekintget hátra

A megtett útra újra.

Mögötte hegyek s völgyek, úttalan murva,

Ohh te kegyetlen bánat!

Arca sima, szeme fénytelenül csillog

Az arany napsütésben.

Vad árnyak villannak a holt tó tükrében,

Ohh ti emésztő kínok.

Végleg elgyengült, a súlyos teher miatt

Gyöngyözik a homloka.

Éget a végtelen sivatag homokja,

Ismeretlen nap virradt.

2016. máj. 17. 18:24
 1/8 anonim ***** válasza:
Egész jó, csak nekem nagyon érződik rajta, hogy amolyan iskolás. Modern költő olyat, hogy "Ohh ti emésztő kínok" nem nagyon ír le, csak ha archaizálni akar. Olvass sok modern verset, és jó lesz ez.
2016. máj. 18. 19:59
 2/8 anonim ***** válasza:

Nekem tetszik.

Csak nem "modern". Tehát olyasmi, mintha próbáltad volna régies nyelvezettel írni. Nem is nyelvezettel. Hanem régebbi kifejezésekkel, mint a régi nagy költőink. Nem ismerem a stílusodat, ebből kifolyólag nem tudom, hogy milyen lehet a valóságban.

De ettől függetlenül nagyon jó! Le a kalappal!

2016. máj. 19. 13:12
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Nem próbáltam megfelelni semminek és igen, szeretem a "régi" költészetet.
2016. máj. 19. 18:02
 4/8 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Megértem hogy szereted, én is szeretem a régi költészetet. Gyakorlásnak jó ha ilyeneket írsz, József Attila is sokáig a nyugatos költők mintájára (Ady, Kosztolányi) írt verset. De előbb-utóbb meg kell találnod a saját stílusodat, mert ez így csak utánzás.
2016. máj. 21. 21:15
 5/8 A kérdező kommentje:
Pontosan nem tudom kinek a versét, vagy stílusát sikerült utánoznom. Ez magától született, nem ihletett senki.
2016. máj. 23. 16:45
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem egy konkrét szerző stílusát utánozod, hanem egy kornak a stílusát. Szerző vagy kor, lényegtelen, akkor is utánzás.
2016. máj. 23. 18:06
 7/8 anonim válasza:

Semmi közöm a versekhez csak ezt hozták be random kérdésenk de akkor leirom. Pár napja a suliban ültem és annyit kell tudni hogy az osztályban van egy "gerlepár" akik elválaszthatatlanok. És mikor őket szugeráltam akkor csak úgy magamtól íródott egy vers a fejemben:

Légy az eső, aki hűsítő könnyekkel letörli bánatom,

Légy a szeretőm hisz tudom veled az élet nem lesz fájdalom.

Légy a napom ki borús reggel bearanyozza kedvemet,

Légy a lámpás ki sötét szobában lángra gyújtja szívemet.

Ennyi xd

Fhuu laza xdddd nemtudom barátnőmnek bejött xd a te versedhez képest ez madárszar de akkoris nálam ez díjat érdemel😂😂😂😂

2016. máj. 30. 00:40
 8/8 anonim válasza:
Bocsi az a 14 végén véletlen az nem a korom xddd
2016. máj. 30. 00:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!