Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy veszed fel a telefont?

Hogy veszed fel a telefont?

Figyelt kérdés
Mit mondasz először a telefonba, ha téged hívnak? (ha van mobil is meg vezetékes is, és valamelyiket máshogy szoktad, akkor azt is írd meg)
2010. ápr. 9. 14:25
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszi!

Emlékszem, még amikor gyerek voltam, a vezetékest mindig úgy vettük fel, hogy bemutatkoztunk, mert ugye azt az egész család használta. Kicsit zavar, hogy amikor a barátnőimet hívom vonalason, akkor ők nem mutatkoznak be, és sokszor nem tudom, hogy barátnőm vette-e fel, vagy az anyukája, aztán hogyan köszönjek elsőre. Igaz, én sem mutatkozom be vonalason, de én egyedül élek, aki hív, az tudja, hogy csak én fogom felvenni, mert nem lakik itt más.

A mobilt úgy szoktam, hogy "Igen, tessék" ha ismeretlen keres, ha meg ismerős, akkor sokféle képpen, pl. "Na mivan?" "Szia" "Halihó" meg ilyenek.

A testvérem mindig úgy veszi fel a telefont, hogy "Haló itt Tessék" :)

2010. ápr. 9. 15:03
 12/17 anonim ***** válasza:

nem ismerem: Igen, tessék

ismerem: cső, mondjad

2010. ápr. 9. 15:49
 13/17 anonim ***** válasza:

nem ismerem: csumi tesokám monngyád mi á dévlá

ismerem: sieg heil

nem tudom: bali laci

ismertem: egyik párt a másik

2010. ápr. 9. 17:15
 14/17 anonim ***** válasza:
A vezetékest mindig "halló"-val vagy "igen"-nel veszem fel. A mobilt is, kivéve, ha látom, hogy ismerős, mert akkor "sziaaaa"-t, "halihóóóó"-t, "haliiiii"-t vagy ilyeneket szoktam mondani :) De megszokásból mindig hosszan mondom a végét, mert élőben is úgy szoktam :)
2010. ápr. 9. 19:08
 15/17 anonim ***** válasza:

"Pronto!"

De most komolyan. Ha ismeretlen szám hív, vagy a vonalason, akkor Tessék *** vagyok.

Ha ismerem, akkor az adott ismerőshöz kötődő köszönés, halló, hi, konnichiwa, Jónapot Tanárnő stb.

2010. ápr. 9. 19:30
 16/17 anonim ***** válasza:

egyszer egy olyan szám hívott ami számomra ismeretlen volt (pont amikor munkaügyben hívást vártam) és visszahívtam, hátha:

- Jó napot kívánok, X Y vagyok, erről a számról az imént kerestek!

mire a vonal másik felén:

- Én vagyok az bäzzmeg, mé magázol?

az egyik haverom számotcserélt! :S:S:S

2010. ápr. 10. 00:13
 17/17 anonim ***** válasza:

ha ismeretlen, akkor hallo, tessék, vagy igen tessék. nem mutatkozok be, mert lehet, h csak azért hívnak, h kiderítsék mi a nevem, stb... szóval elővigyázatosság. amikor olyan munkám volt, akkor névvel vettem fel. mostmár soha senkinek. letiltott számot pláne nem veszek fel.

ha ismerős hív, akkor a viszonyunknak megfelelően:

a csá édesem-től egészen a: na mi a hányás apám/anyám?

szóval ez nagyon változatos. senkinek nem köszönök ugyanúgy, szinte mindig a hangulatomtól függ :)

2010. ápr. 10. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!