Szerintetek mit jelent manapság Magyarnak lenni?
Figyelt kérdés
(lehet, hogy nem pont ide illik a kérdés, de nem találtam neki jobb csoportot)2016. máj. 11. 16:46
1/3 anonim válasza:
Egészséges ember nem úgy szereti a kultúráját, hogy lenézi az idegent.
Egyébként meg semmit nem jelent.
Jogilag már többet.
Én például azt tartom magyarnak eredetileg, aki tud magyarul és közelebb áll a magyar kultúrához és joghoz, mint mondjuk egy másikhoz.
2/3 anonim válasza:
Természetesen amúgy semmi rosszat nem jelent, ahogy néhány hazaáruló szemétdomb mondja. (nem mintha nagy hungarista volnék).
3/3 anonim válasza:
Szerintem egy magyarnak ugyanazt jelenti magyarnak lenni, mint mondjuk amit egy franciának jelenti azt, hogy francia, vagy angolnak azt, hogy brit. Szóval érted...
Az meg, hogy érezni magad egy nemzethez tartozónak, azt jelenti, hogy tiszteled az országodat (nem kell szeretni is), tisztában vagy a nemzeti értékekkel, kultúrával, az ország történelmével és irodalmával, és természetesen a nyelvvel, hiszen ez a legnagyobb összetartó erő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!