Magyarország hány százaléka most a magyar ill. a cigány nép?
Utolsó válaszolónak lehet igaza, de az arányok még rosszabbak lehetnk, ugyanis 1999 óta nem lehet faji, nemzetiségi alapon megkülönböztetni sekit, s ilyen irányú statisztika sem vezethető.
Ami alapján jelenleg számolnak hivatalosan, az a kisebbségi önkormányzati választásokra bejelentkező, magukat nemzetiségnek vallók száma.
Szerintem van annál több cigány is. Ha csak abból indulok ki hányat látok az utcán akkor már többen vannak mnt a magyarok. Persze lehet csak beköltöztek a elsőbb kerületekbe (bár az én utcámban asszem alig lakik cigány de 2 utcával lejebb szinte csak az van, no meg 8.-9.-ker azt szinte csak azokból van :S).
70-20% szerintem +10% egyébb
Én is azért kérdezem, mert ahogy sétálok az utcán, felszállok a buszra, sajnos lassan több cigányt látok, mint magyart. Na jó, talán kissé túloztam, de már nehezen bírom ezt az állapotot. :/
Köszi az eddigi válaszokat, ha valakinek van még ötlete, nagyon kíváncsian várom. :)
Szerintem kb. 1 millió lehet a cigányok száma.
De az arányok változni fognak.
Beszédes az is, hogy 2010 első újszülöttje cigány volt.
A 8 év alattiak fele cigány.
2050-re az össznépesség fele cigány származású lehet.
2060-ra a cigók kerülnek többségbe, és mi leszünk a kisebbség.
2100-ra lesz egymillió magyar, és kilencmillió cigó.
Persze csak akkor, ha nem változtatunk sürgőssen a demográfiai helyzeten.
am szerintem ugy 70% magyar 25% cigány(roma)
és 5 % egyéb nemzetiségü
(ja és ott hol én lakok ott nincs is cigány csak 2 félcigány család de azok is normálisak )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!