Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mivel foglalkoznak - főként -...

Mivel foglalkoznak - főként - a székelyek?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 7. 18:04
 1/7 anonim ***** válasza:
Mármint hol? Székelyföldön?
2010. ápr. 7. 18:08
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Mire gondolsz? Hogy mit dolgoznak? Vagy szabadidejükben mit csinálnak?

Nagy részük kitermeli magának a megélhetéshez szükséges elemózsiát, vannak, akik eleve ezzel foglalkoznak, és persze ott is megvannak a városok, ahol ugyanolyan munkákat végeznek az emberek, mint bárhol, akár nálunk.

Nekem ami pl. nagyon tetszett, hogy saját kezűleg szedett gyógynövényekből főztek nekünk teát. Nem is volt otthon filteres, pedig lehet kapni.

2010. ápr. 7. 18:58
 3/7 anonim ***** válasza:
Medvét termesztenek a kis kertben:)Mert a medve nem játék-mondta az öreg székely.
2010. ápr. 7. 19:26
 4/7 A kérdező kommentje:

Igen, Székelyföldön.

Igazából nem tudok nagyon konkrétumokat mondani, mert így volt benne abban könyvben, ahonnan kimásoltam.

A második válaszolónak köszönöm az infókat.

2010. ápr. 7. 20:27
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Gombásznak, vicceket mondanak, furfangoskodnak:D

a hétköznapokban pedig dolgoznak mint bankár, ügyvéd, tanár, tanító, pszichológus, mint bárhol máshol a világon.

Érdekes kérdésnek tartom mert én székely vagyok és nem tudom mit csinálok másképp mint mások. Talán az eszünk furfangosabb, találékonyabb mint egyes más népeké, nem hiábavalóak a székely viccek:D van alapjuk:)

Ha van konkrét kérdésed szívesen válaszolok.:)

2010. ápr. 7. 22:40
 6/7 anonim válasza:
Engem az érdekelne h milyen munkát végeztek a székelyek mondjuk a 19-20. században?
2011. ápr. 25. 21:09
 7/7 csortan válasza:
A régi székelyek vagyis a 19. 20. században élők túlnyomó részt földműveléssel,állattenyésztéssel valamint erdőkitermeléssel foglakoztak.De akadt más foglalkozásuak is mint pl: kovács, kádár, asztalos, kerekes, szöcs, szabó, molnár, stb szóval akkoriban minden munkaterületet betöltöttek.
2013. jan. 17. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!