Mivel foglalkoznak - főként - a székelyek?
Mire gondolsz? Hogy mit dolgoznak? Vagy szabadidejükben mit csinálnak?
Nagy részük kitermeli magának a megélhetéshez szükséges elemózsiát, vannak, akik eleve ezzel foglalkoznak, és persze ott is megvannak a városok, ahol ugyanolyan munkákat végeznek az emberek, mint bárhol, akár nálunk.
Nekem ami pl. nagyon tetszett, hogy saját kezűleg szedett gyógynövényekből főztek nekünk teát. Nem is volt otthon filteres, pedig lehet kapni.
Igen, Székelyföldön.
Igazából nem tudok nagyon konkrétumokat mondani, mert így volt benne abban könyvben, ahonnan kimásoltam.
A második válaszolónak köszönöm az infókat.
Gombásznak, vicceket mondanak, furfangoskodnak:D
a hétköznapokban pedig dolgoznak mint bankár, ügyvéd, tanár, tanító, pszichológus, mint bárhol máshol a világon.
Érdekes kérdésnek tartom mert én székely vagyok és nem tudom mit csinálok másképp mint mások. Talán az eszünk furfangosabb, találékonyabb mint egyes más népeké, nem hiábavalóak a székely viccek:D van alapjuk:)
Ha van konkrét kérdésed szívesen válaszolok.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!