Budapesten milyenek viselkedésre általában az emberek?
Vannak bunkók, ha egyszer nagyobb a város, de eddig akárhányszor kértem segítséget, kaptam. :)
Tömegközlekedéssel nekem, eretnek módon, semmi bajom nincs, szerintem amiatt nem kell, hogy fájjon majd a fejed :)
Ha bármiben lehet általánosítani egy vidéki kisvároshoz képest, az a közöny. Sokkal magasabb az ingerküszöbe egy fővárosi embernek, sok mindent lát egy nap.
Egyébként nagyon színes felhozatal, mindenféle ember él Budapesten.
Azt tapasztaltam, hogy minél kisebb egy település, annál barátságosabbak, türelmesebbek a lakói, és fordítva: minél nagyobb, annál távolságtartóbbak és "furábbak". Ez utóbbi magyarázatra szorul :) Megtörtént velem Pesten, hogy egy zsúfolt villamosmegállóban, ahol alig lehetett elmenni, valaki utat engedett, amit megköszöntem, mert szerintem az a normális reakció ilyen esetben, ő meg úgy nézett rám, mint egy tomboló elmebetegre. Persze azt sem mondta, hogy szívesen. Túléltem, csak nagyon csodálkoztam. :) Nekem ez "fura" volt, pedig megyeszékhelyen élek, itt is akad bőven mindenféle ember. Mondjuk úgy, hogy ott az összes tapasztalatot egybevéve több a "fura", mint egy megyeszékhelyen. (Élnek Pesten rokonaim, elég sok időt töltöttem ott kiskoromban.)
Ebből azt is gondolom, hogy akik a mi városunkba jönnek egy kisebb helyről, engem épp úgy furának gondolnak, pedig csak olyan vagyok, mint mifelénk a barátságosabb alakok, de a barátságos (és a barátságtalan) mindenhol egy kicsit mást jeleni. :)
Összességben nem lesz gond, csak pár meglepetés Téged is érni fog, de ez nem olyasmi, ami miatt aggódni kellene. Pár eset után rájössz, hogy nem kell mindent megköszönni :))) De azért van, amit ott sem árt! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!