Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Budapesten milyenek viselkedés...

Budapesten milyenek viselkedésre általában az emberek?

Figyelt kérdés
Tudom ott is vannak biztos bunkók stb..De én vidéken nőttem fel mondhatni egy kisvárosban májusban fogok felköltözni Budapestre és érdekel,hogy mire készüljek fel.Ha segítséget kérek az utcán mert vidékiként nem tudom merre kell menni ha x helyre elakarok jutni segítenek? Tömegközlekedés milyen? Stb
2016. ápr. 27. 10:49
 1/7 anonim ***** válasza:

Vannak bunkók, ha egyszer nagyobb a város, de eddig akárhányszor kértem segítséget, kaptam. :)

Tömegközlekedéssel nekem, eretnek módon, semmi bajom nincs, szerintem amiatt nem kell, hogy fájjon majd a fejed :)

2016. ápr. 27. 11:03
 2/7 anonim ***** válasza:
Jellemzően nem bunkók, szívesen útbaigazítanak ha kell. Én pestiként azt utálom, ha valaki úgy el van veszve a városban, mint egy kismacska. Sokszor kísértem már vidékieket Budapesten, na az amikor beparáznak, hogy sokan vannak a villamoson, meg ilyenek, ezt nem tudom megérteni. Azt sem, hogy nulla helyismerettel nyafognak, hogy ők semmit nem találnak meg. Hát én se ismerek minden utcát, de azért van az okostelefon, hogy egy Budapest térképet képesek legyünk már letölteni rá. Ettől függetlenül én mindig mindenkit útbaigazítok. A közlekedés szerintem kimondottan jó kezd lenni. Érdemes a buszok, trolik menetrendjét is megnézni, néha sokkal érdemesebb, gyorsabb azzal járni, mint a közkedvelt metróval. Tötyögni nem érdemes, ha a belvárosban vagy, vagy arra számítani, hogy majd más odafigyel rád, itt sokan vannak, fel kell venni a ritmust. Viszont Bp. külső részei olyanok, mint egy kisváros, vagy egy falu, szóval sokszínű ez a város és nem sokkal zsúfoltabb, mint mondjuk a megyeszékhelyek.
2016. ápr. 27. 11:22
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha bármiben lehet általánosítani egy vidéki kisvároshoz képest, az a közöny. Sokkal magasabb az ingerküszöbe egy fővárosi embernek, sok mindent lát egy nap.

Egyébként nagyon színes felhozatal, mindenféle ember él Budapesten.

2016. ápr. 27. 12:45
 4/7 zgyzgy ***** válasza:
Ez attól függ, hogy a hegyvidéken, a külvárosban vagy a gettóban mozogsz.
2016. ápr. 27. 12:48
 5/7 anonim ***** válasza:

Nagyon különböző.

Ilyen: [link]

De ilyen is van: [link]

Sokan szívesen elegyednek szóba, de általánosságban a közönyösség a jellemző. Kicsit fura lesz, de nagyon gyorsan hozzá fogsz tudni szokni, igaz ez nem mindenkinek jön be, sokan jobban jobban szeretik a vidékies, nyugodtabb környezetet.

2016. ápr. 27. 15:07
 6/7 A kérdező kommentje:
Ez melyik aluljáróban volt?:D
2016. ápr. 27. 15:45
 7/7 anonim válasza:

Azt tapasztaltam, hogy minél kisebb egy település, annál barátságosabbak, türelmesebbek a lakói, és fordítva: minél nagyobb, annál távolságtartóbbak és "furábbak". Ez utóbbi magyarázatra szorul :) Megtörtént velem Pesten, hogy egy zsúfolt villamosmegállóban, ahol alig lehetett elmenni, valaki utat engedett, amit megköszöntem, mert szerintem az a normális reakció ilyen esetben, ő meg úgy nézett rám, mint egy tomboló elmebetegre. Persze azt sem mondta, hogy szívesen. Túléltem, csak nagyon csodálkoztam. :) Nekem ez "fura" volt, pedig megyeszékhelyen élek, itt is akad bőven mindenféle ember. Mondjuk úgy, hogy ott az összes tapasztalatot egybevéve több a "fura", mint egy megyeszékhelyen. (Élnek Pesten rokonaim, elég sok időt töltöttem ott kiskoromban.)

Ebből azt is gondolom, hogy akik a mi városunkba jönnek egy kisebb helyről, engem épp úgy furának gondolnak, pedig csak olyan vagyok, mint mifelénk a barátságosabb alakok, de a barátságos (és a barátságtalan) mindenhol egy kicsit mást jeleni. :)

Összességben nem lesz gond, csak pár meglepetés Téged is érni fog, de ez nem olyasmi, ami miatt aggódni kellene. Pár eset után rájössz, hogy nem kell mindent megköszönni :))) De azért van, amit ott sem árt! :)

2016. ápr. 27. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!