Jobb hely lenne európa, ha nem lennének nemzetállamok?
" hát eleve itt vagyunk 200 év agyi lemaradással, a gazdasági is kb 50-80 saccra,"
Éppen GAZDASÁGI téren, ha nem is teljesen, de nagyobbrészt
megvalósult; hiszen az EU-ban központilag hozzák meg a gazdasági döntések nagy részét + az egész EU egyetlen hatalmas szabadkereskedelmi övezet.
Gazdasági lemaradásunk (ami azért 50-80, de kb.30 év) nem csökkent, hanem nőt az EU-hoz való csatlakozásunk óta.
Hiszen az életszinvonal egyértelműen csökkent; a mezőgazdaság jóval nehezebb helyzetbe került; ipari termelés mennyisége is csökkent, bár ipar területén legalább néhány kórszerű üzem azóta is létesült.
"Agyi lemaradás" terén nem tudhatom biztosan mit értesz.
Ha azt, hogy nyugaton okosabbak, műveltebbek lennének átlagban az emberek; akkor ez nincs így!!!
Ha azt, mint az ilyen stílusú megszólalók általában szoktak, arra a következőket mondom:
1. Nem kéne összetéveszteni néhány nyugati szélsőliberális politikus nyilatkozatait a nyugati emberek gondolkodásával. Ott kétségtelenül valóban több a szélsőliberális gondolkodás hatása, de azért ez az ottani társadalomban sem olyan erős, mint ahogy némely politikus beállítja.
2. Elég volt abból, hogy egyesek a szélsőliberális gondolkodást fejlődésnek/haladó állítják be, és így az attól eltérő gondolkodást lemaradásnak.
A szélsőliberális gondolkodás nem haladás; hanem tévút!
pedig dede, még ha a szélső liberális tök mást is jelent nálunk, mint Nyugaton, akkor is bizony az egyetlen járható út.
de oké, értem én h miért kellemesebb ezt tagadni, és kitartani a jó kis konzervatív maszlag mellett, hát persze, csak 1 példa: így akkor melegházasság az nincs, ám van büntetlenül papi pedofília, hiszen majd isten megbocsátja, és különben is nekik belefér és majd a túlvilágon megbűnhődnek.
hát hogyne. feltételezem érzed te is, h miért az egyetlen járható út a liberalizmus (és nem csak a példa miatt, ez csak egy szélsőség), természetesen ez képviseli a világosságot, az "open mind" felfogást, ami viszont alapfeltétele egy civilizált társadalomnak. de te is elismered tulképpen h ezen a téren van kb 200 év lemaradás, és csak hálával tartozom, amiért életem nagy részét normáis országban élem, és nem magyar korlátolt agyakkal kell foglalkoznom :( annyira szomorú, na erre mondj nekem egy saccot, hány év, mire a magyar társadalomnak sikerül a klassz kis álprüdériából az openminded mentalitás felé akár csak közeledni? hány? 50-*100-150-200-300? 100? én saccolni se merek, mivel naponta 10x döbbenek meg. és nem csak én!! ha nálam vannak Bp-en nyugati civilizált országokból vendégek, hát bizony keményen le vannak ők is rökönyödve úgy általánosságban az emberek hozzáállásán. de figyi, miért jó neked a hátramenet?
Igen, teljesen egyértelműen.
A nemzetállamok elavult, működésképtelen, értelmetlen dolgok. Az egységes, erős, hatékony Európai Egyesült Államok létrehozása a megoldás problémáink 99%-ra.
Különösen nekünk Magyaroknak lenne nagyon előnyös, mert már most az EU-nak is netto haszonélvezői vagyunk.
A nemzet kulturális fogalom nem közjogi, azzá is kell tenni!
"nekünk", ki az a nekünk?
Magyarul beszélő-író vagy sem, de ha európai nemzethez, néphez tartozik -és nem csak mondja-, akkor nem.
Ha nem tartozik az európai népek közül egyikhez sem -hiába állampolgára akár többnek is- , akkor jobb lenne neki.
Érdekes a kérdés kiírása is eleve; "európa", és "Európai Egyesült Államok".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!