Miért akarják, hogy több magyar ember legyen, több gyerek szülessen?
Pl minden gyerekgyűlölő is bevállal már gyereket, mert akkor kap támogatásokat, csok-ot, nem kell dolgoznia, meg hasonlók. Mire jó ez? Annak a gyereknek sose lesz jó élete akit a szülei utálnak.
És miért lenne jobb ha több magyar lenne? Így is túl sokan vagyunk, nem? Nem az lenne jobb ha kevesebb lenne? Akkor miért azt támogatják aki gyereket gyárt?
Mert az állam 1951-ben bevezette a felosztó-kirovó nyugdíjrendszert, ami ugyebár azon alapul, hogy amit te befizetsz, azt megkapják a mostani nyugdíjasok, te meg azt kapod, amit az akkori dolgozók befizetnek. Könnyen látható ugye, hogy ez akkor működik, ha a népesség kb. állandó. Ehhez képest az államnak sikerült szinte azonnal belenyúlni a népesség alakulásának természetes folyamatába, és betiltotta a fogamzásgátlást, amivel előidézett egy népességhullámot -- ami aztán 25-30 évvel később, amikor az 50-es években születettek gyermeket vállaltak, előidézett egy újabb népességhullámot. Ezt a 70-es, 80-as évekbeli nemzedéket igyekeznek most gyerekvállalásra rávenni, "mert különben nem lesz nyugdíjad és erről egyedült te tehetsz" szöveggel, ami több okból is hülyeség:
- Aki fizeti a járulékot, annak jár a nyugdíj. Ha az állam szerint nem jár, akkor legyen a járulék fizetése opcionális. Az nem érv, hogy ő ezt már elköltötte a mostani nyugdíjasok nyugdíjára, mert ha én nem tudom fizetni a kölcsönömet, én se érvelhetek azzal, hogy de hát elköltöttem valami másra.
- Az államnak nem a nyugdíjkassza az egyetlen bevételforrása. Ha a jelenlegi nyugdíjbefizetésekből nem folyik be elég pénz, talán máshonnan kellene átcsoportosítani, nem stadionokra költeni.
- Ha jelenleg számottevően megnő a népesség, azzal nem oldódik meg a népességcsúcsok és -hullámvölgyek váltakozó rendszere, csak kitoljuk a problémát újabb 30 évvel, amikor a most születőket fogják cseszegetni a gyerekvállalással. A felosztó-kirovó rendszert az állam hozta létre és az állam qrta el szinte azonnal; nem a mi felelősségünk helyrehozni, de nem is nekünk kell, csak hagyni kellene kiegyenlítődni a népesedés ütemét.
- Praktikus szemszögből: ha most születik húszezerrel több gyerek, akkor 25 év múlva jó eséllyel lesz húszezerrel több munkanélküli, akiket ugyanúgy el kell tartania az államnak, mint az akkori nyugdíjasokat. Ha érezné a nép a létbiztonságot, azt, hogy 20 év múlva is lesz munkája és a gyerekének is lesz, akkor vállalnának gyereket.
Gyarapodni és visszaszerezni.
A fogyás kihalást jelent. Nem véletlenül van a magyar népesedéskutatóknak nagy családjuk, pedig a legtöbbjük nem cigány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!