Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Erdélyben élő magyarokra...

Erdélyben élő magyarokra miért mondják, hogy románok?

Figyelt kérdés
inkább rájuk a cigány jelzőt használják de miért ? az ő hibájuk , hogy ott születtek ? nekem ezt azt ott élő rokonaim mondják , hogy ezt mondják a magyarok hogy " jól beszél magyarul ez a román ". mi ez a raszizmus

2016. márc. 15. 08:41
1 2
 11/14 zgyzgy ***** válasza:
84%
Ezt csak a tanulatlan, ostoba emberek mondják.
2016. márc. 15. 21:08
 12/14 anonim válasza:
62%

Azért, mert hülyék.

Én magyar vagyok, Erdélyben élek, és rosszul esik, hogy a magyarországiak nem vesznek minket magyar számba. Pedig itt nem könnyű magyarnak maradni.

És igen, én sem úgy beszélek mint egy pesti, de merem állítani, hogy tudok úgy írni helyesen, mint magyarországi kedves magyar testvéreim.

És pont a mai napon írjátok le ide ezt a sok mocskot.

Hát...éljen a Haza! (Magyarország, nem Románia.)

2016. márc. 15. 21:27
 13/14 anonim ***** válasza:

Én magyarnak tekintelek, de mikor egy kétezres alföldi faluban minden tavasszal megjelenik 300 erdélyi magyar, akik kitúrták a magyarokat a munkahelyükről, akkor mégsem mondhatom, hogy jöttek a magyarok. Te hogy fogalmaznál? "Megjöttek az erdélyi magyar testvéreink"? Menj el pl. Zákányszékre egy búcsúba! Már helyi lakost nem is látsz ott, csak lármás, nagyképű, ittas erdélyi vendégmunkásokat. 100 méterről megismerem már őket. Csak azok románozzák őket, akik ismerik is már, és napi szinten találkoznak velük. Munkahelyemen is a s*ggnyalók a főnökkel isznak esténként, és már kisfőnökök a 8 osztályukkal, de olyan buta, hogy csak pénzért tud jogosítványhoz jutni. Fele már csak parancsolgat, nem dolgozik, kirúgták a helyieket, mert kellett a hely a rokonságànak stb. Bocs, de utálom őket. Azok könnyen dumálnak a magyar testvériségről, akik életükbe egyszer voltak kint pár napot, vagy életükbe sem találkoztak velük, de dolgozzon velük pár évet, aztán majd megváltozik a véleményük.

Azt is elismerem, hogy leginkább az elmaradott falvakból jönnek ide, és tényleg képzetlen , buta emberek, talán ez az oka a véleményemnek. Azt is elismerem, hogy vannak rendesek, normálisak is köztük, mert van pár erdélyi barátom, akiket tényleg szeretek, még a rokonsàgban is van erdélyi, járok is ki évente 1-2 alkalommal, de a többség rászolgált már a románozásra.

És ne vedd magadra!

2016. márc. 15. 22:54
 14/14 anonim válasza:
Érdekes, hogy a románból szitokszó lett. Ők is egy nemzet. Vannak köztük is végtelenül rendes, segítőkész, magyarságunkat elfogadó, tiszteletben tartó emberek. Sajnos a többség nem ilyen. A te szavaidból kivéve a román jelző, amit az erdélyi magyarokra használnak, tisztességtelenségre és társaira utal. Attól ők nem lesznek románok. Csak tisztességtelen, önző, szégyelni való erdélyi magyarok. Ez van. A románság nem ezt jelenti. Azért fáj, hogy románoztok, románoznak, mert merem állítani, Magyarországon is van pár sz*r ember. Ők mégis magyarok. Hát az általad említettek is magyarok, csak éppen a sz*rabbik fajtából. És van aki tanul, küzd, egyetemet végez, tanárnak, tanítónak készül, és bármennyire nehéz is megmaradni itt a hegyek között, marad, hogy legalább késleltesse a kultúra elhalását. Mert vannak értékek, amiket nem vehetnek el tőlünk akkor sem, ha köztünk is vannak rossz emberek.
2016. márc. 18. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!