Erdélyben élő magyarokra miért mondják, hogy románok?
Azért, mert hülyék.
Én magyar vagyok, Erdélyben élek, és rosszul esik, hogy a magyarországiak nem vesznek minket magyar számba. Pedig itt nem könnyű magyarnak maradni.
És igen, én sem úgy beszélek mint egy pesti, de merem állítani, hogy tudok úgy írni helyesen, mint magyarországi kedves magyar testvéreim.
És pont a mai napon írjátok le ide ezt a sok mocskot.
Hát...éljen a Haza! (Magyarország, nem Románia.)
Én magyarnak tekintelek, de mikor egy kétezres alföldi faluban minden tavasszal megjelenik 300 erdélyi magyar, akik kitúrták a magyarokat a munkahelyükről, akkor mégsem mondhatom, hogy jöttek a magyarok. Te hogy fogalmaznál? "Megjöttek az erdélyi magyar testvéreink"? Menj el pl. Zákányszékre egy búcsúba! Már helyi lakost nem is látsz ott, csak lármás, nagyképű, ittas erdélyi vendégmunkásokat. 100 méterről megismerem már őket. Csak azok románozzák őket, akik ismerik is már, és napi szinten találkoznak velük. Munkahelyemen is a s*ggnyalók a főnökkel isznak esténként, és már kisfőnökök a 8 osztályukkal, de olyan buta, hogy csak pénzért tud jogosítványhoz jutni. Fele már csak parancsolgat, nem dolgozik, kirúgták a helyieket, mert kellett a hely a rokonságànak stb. Bocs, de utálom őket. Azok könnyen dumálnak a magyar testvériségről, akik életükbe egyszer voltak kint pár napot, vagy életükbe sem találkoztak velük, de dolgozzon velük pár évet, aztán majd megváltozik a véleményük.
Azt is elismerem, hogy leginkább az elmaradott falvakból jönnek ide, és tényleg képzetlen , buta emberek, talán ez az oka a véleményemnek. Azt is elismerem, hogy vannak rendesek, normálisak is köztük, mert van pár erdélyi barátom, akiket tényleg szeretek, még a rokonsàgban is van erdélyi, járok is ki évente 1-2 alkalommal, de a többség rászolgált már a románozásra.
És ne vedd magadra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!