Miről írhatnék regényt?
Igaza van az elsőnek, saját kútfőből írj! De gyakorlásnak szerintem végül is nem rossz, ha már meglévő ötletre írsz. Én is szoktam, bár ezek tényleg csak gyakorló feladatok számomra. A lentebb írt oldalon generált ötletek alapján szoktam ilyenkor dolgozni.
Ezek nem "mély tartalmúak", ahogy te fogalmaztál, de olyat így nem is fogsz írni, azt csak magadtól tudsz. (Vagy nem tudsz, mert hát nem mindenkinek megy.)
Nem győzik a válaszolók hangsúlyozni, hogy olyan nincs, hogy ihlet nélkül akarj könyvet írni. Az ihlet az anyja az alkotni akarásnak.
Tényleg érdekes ez.
Én mondjuk azért határoztam el, hogy regényt írok, mert történt velem egy s más, és ezeket az élményeket papírra szeretném vetni, persze nem dokumentarista jelleggel.
Nos, meríthetsz a saját életedből vagy hozzád közelállókéból.
Elgondolkozhatsz azon, hogy mi lett volna ha egy filmben amit láttál, egy könyvben, amit olvastál valami másképp történik? Vagy mit csinált a szereplő az események előtt, vagy után?
A tévé a híradó, az újságok tele vannak különféle érdekes, megható, vagy elborzasztó hírekkel. Feldolgozhatsz egyet úgy, ahogy te látod, ahogy te gondolod, hogy történhetett.
Buszon utazva belehallgathatsz történetekbe.
Mind ez ott történik körülötted, figyelj fel rájuk! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!