Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Középkorban is volt aki...

Középkorban is volt aki undorodott a túl gusztustalan dolgoktól és nem bírta?

Figyelt kérdés
azt mondják hogy a régi időkben mikor sokkal közelebb volt a halál jelenléte,az emberekhez, sokkal közönyösebbek voltak vele szemben, az életük hétköznapi dolgának számított. ezidőben is voltak olyanok akik nem bírták és nem néztek ilyesmit ha lehetett, vagy szinte mindenki úgy volt vele ha látták hogy egy tolvajnak levágják a kezét hogy ez az ő baja, így járt. vagy ha meghalt egy ember köröttük akkor sajnálom, kár volt érte/jó ember volt, de ennyivel letudták?
2016. febr. 27. 19:39
 1/7 A kérdező kommentje:
nem biztos hogy jól fogalmazok, de talán a gyászreakció hiánya amire gondolok és ki akartam fejteni
2016. febr. 27. 19:42
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A ma embere is csak a szeretteit sajnálja.
2016. febr. 27. 19:55
 3/7 anonim ***** válasza:
Akkoriban is biztosan gyaszoltak, szval nem teljes kozonnyel alltak hozza, ha a szerettuk meghalt, csak nagyon mas volt ez a gyaszolasi folyamat.
2016. febr. 27. 20:13
 4/7 anonim ***** válasza:
Ez alapvetően ma sem más. Sok ember elmegy egy haldokló mellett az utcán, ha bemondják a híradóban xy halálhírét szintén nem foglalkozik vele az ismerősein kívül senki.
2016. febr. 27. 22:28
 5/7 A kérdező kommentje:
értem én dehát akkoriban sokkal több ingernek voltak kitéve az emberek. láthatták az ilyen büntetéseket megvalósulni, hullottak a végtagok, folyt a vér, ennek mind szemtanúja lehetett akárki. kivégzésekről nem is beszélve. vagy csak spontán ha úgy alakult hogy meg kellett halnia valakinek mindent testközelből, biztos máshogy fogták fel
2016. febr. 27. 22:32
 6/7 anonim ***** válasza:
Máshogy viszonyultak a halálhoz, nem volt akkora tabu, mint ma. De ha belegondolsz, csak a közeg változott: akkor a kivégzésekre jártak nézelődni az emberek, ma csak bekapcsolják a tévét, a lényeg ugyanaz. Biztos, hogy volt régen is olyan, aki nem bírta, mindenkinek más az ingerküszöbe.
2016. febr. 27. 23:32
 7/7 anonim ***** válasza:
"dehát akkoriban sokkal több ingernek voltak kitéve az emberek" - szerintem nem, akkoriban nem szedték össze a híradók a "felakasztotta, összeütközött, megerőszakolta, megölte, megerőszakolta ÉS megölte, élve ledarálta, hat lábbal született"-jellegű híreket az egész világból és ami a város határán kívül történt, arról napokig/hetekig/hónapokig semmit sem tudtak.
2016. febr. 28. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!