Komolyan ennyire tragikus lenne a magyarok szövegértése?
Sokszor tapasztaltam, hogy a válaszolók nem értették meg a kérdést, nem rá válaszoltak stb a kérdező meg meg oldalakon keresztül magyarázhatta, hogy mit szeretne megtudni, pedig szerintem már az elején is teljesen világos volt.
Pl itt van ez a kérdés: http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__7601243-kb-me..
Szerintem teljesen egyértelmű, hogy a kérdező nem szeretne kölyköket, ezért ivartalanítani fogja a kutyáját, viszont a párja szeretne és a kérdező szeretne az anyagiakkal érvelni az ivartalanítás mellett. Ehhez képest többen a kerdezőt győzködik, hogy ivartalanítson, meg olyan érveket mondanak, amik nem anyagi természetűek, tehát nem a kérdésre válaszolnak. Sajnos egyre többet látok ilyet. Ekkora gondok lennének a szövegértéssel?
Kizarolag anyagi ervekkel, mint irtak, nem lehet ezt a temat elintezni. Azert irnak nem anyagi jellegu erveket is, mivel nem biztosak benne hogy mindenre gondoltal. Ha cimszavakban felsoroltad volna a nem-anyagi-jellegu erveid is, konnyebb lett volna kiegesziteni.
A magyarok szovegertese pedig a felmeresek szerint tragikus, de itt nem errol van szo. Az intelligencia egyik erdekes mutatoja az 'empatia' nevu dolog, ami azt jelenti hogy az ember kepes a szituacioba kepzelni magat. A leirasban szereplo szituacio pedig megkivanja az osszes lehetseeges erv felsorakoztatasat, a kutya erdekeben.
Végigolvastam, ez még egész jó arány szerintem.
Többek között a kutyás részleg az egyik, ahol különösen sok értelmi fogyatékos oszt tanácsot, meg pontozza le a hozzáértőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!