Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Komolyan ennyire tragikus...

Komolyan ennyire tragikus lenne a magyarok szövegértése?

Figyelt kérdés

Sokszor tapasztaltam, hogy a válaszolók nem értették meg a kérdést, nem rá válaszoltak stb a kérdező meg meg oldalakon keresztül magyarázhatta, hogy mit szeretne megtudni, pedig szerintem már az elején is teljesen világos volt.

Pl itt van ez a kérdés: http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__7601243-kb-me..

Szerintem teljesen egyértelmű, hogy a kérdező nem szeretne kölyköket, ezért ivartalanítani fogja a kutyáját, viszont a párja szeretne és a kérdező szeretne az anyagiakkal érvelni az ivartalanítás mellett. Ehhez képest többen a kerdezőt győzködik, hogy ivartalanítson, meg olyan érveket mondanak, amik nem anyagi természetűek, tehát nem a kérdésre válaszolnak. Sajnos egyre többet látok ilyet. Ekkora gondok lennének a szövegértéssel?

2016. febr. 22. 13:21
 1/5 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem Te nem érted meg a válaszolókat. Megértik ők a szöveget, de a válasz mögött szándék van, amelyet a válaszoló nem feltétlenül úgy akarják elérni, hogy a kérdező által felállított keretet szigorúan betartják.
2016. febr. 22. 13:43
 2/5 anonim ***** válasza:

Kizarolag anyagi ervekkel, mint irtak, nem lehet ezt a temat elintezni. Azert irnak nem anyagi jellegu erveket is, mivel nem biztosak benne hogy mindenre gondoltal. Ha cimszavakban felsoroltad volna a nem-anyagi-jellegu erveid is, konnyebb lett volna kiegesziteni.

A magyarok szovegertese pedig a felmeresek szerint tragikus, de itt nem errol van szo. Az intelligencia egyik erdekes mutatoja az 'empatia' nevu dolog, ami azt jelenti hogy az ember kepes a szituacioba kepzelni magat. A leirasban szereplo szituacio pedig megkivanja az osszes lehetseeges erv felsorakoztatasat, a kutya erdekeben.

2016. febr. 22. 14:36
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem sok helyen úgy tűnik, nem olvassák el a kérdés-kiegészítéseket - akármilyen rövidek legyenek is.
2016. febr. 22. 14:39
 4/5 anonim ***** válasza:

Végigolvastam, ez még egész jó arány szerintem.

Többek között a kutyás részleg az egyik, ahol különösen sok értelmi fogyatékos oszt tanácsot, meg pontozza le a hozzáértőket.

2016. febr. 22. 21:34
 5/5 anonim ***** válasza:
A funkcionális analfabéták száma 30%. Ez köszönhető annak, hogy karácsonyra már olvasniuk kell az elsősöknek, és nincs idejük gyakorolni.
2016. febr. 23. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!