Miért mondják azt Budapestre hogy "nagyfalu"?
Figyelt kérdés
2016. febr. 2. 16:33
1/11 anonim válasza:
Gondolom nyugati kisvárosokhoz képest is olyan mint egy falu.
2/11 anonim válasza:
Szerintem nem mondjak, en 27 eletevem alatt most hallom ezt eloszor.
3/11 A kérdező kommentje:
Dehogynem, én sokaktól hallom, de csak olyanoktól akik nem itt élnek.
2016. febr. 2. 17:23
5/11 anonim válasza:
Vagy azért, mert sokan élnek a vidékiesebb vonzáskörzetében (tehát a kevésbé városiasabb részeken), vagy pejoratív értelemben mondják (vagy azért, mert sok a "paraszt", vagy azért mert rengeteg a vidékről betelepült első/második generációs bpesti).
6/11 anonim válasza:
Azért, mert pont olyan parasztok élnek ott, mint vidéken, csak nagyobb területen és többen.
7/11 anonim válasza:
Én eddig még csak poénkodós szituban hallottam Nagyfalunak.
8/11 anonim válasza:
Csak egy gyengécske poén, semmi mélyebb tartalom nincs mögötte. Város (főváros) helyett mondják, mert azt hiszik vicces. Debrecenre mondogatta egy kollégám. De utáltam. Na, de vagy jót vagy semmit, ugye.....
9/11 anonim válasza:
Poénos dolog, szerintem semmilyen mélyebb mondanivalója nincsen. Én legalábbis ha mondom ezt, nem gondolok semmire.
10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Akkor ez olyasmi lehet mint amikor a tesco-ra azt mondják hogy tacskó...
2016. febr. 3. 08:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!