Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Igazából ez egy vers lenne. A...

Igazából ez egy vers lenne. A kérdés :Kinek mi szűrődik le belőle?

Figyelt kérdés

Borúsan kelek, mint a hajnal,

De gyermekeim meghozzák a fényes nappalt.

Mosolyuk üdítő, boldog, huncutsággal teli,

Ki lehet az aki ezt nem értékeli?

Ni-ni! Ott a túloldalon a vén sárkány!

S a dühöngő fiával karöltve ordít már.

Elragad hát a szomorúság és harag,

Ki az aki így szívesen itt marad?

Én, én még tűröm, én még bírom!

De gyermekeimet mások miatt tiprom.

Pedig lelkem mélyén tiporhatatlan a szeretet.

Nincs kiút, nem találom, elvesztem.

Mit tegyek Istenem? Mit tegyek?

Keserűséggel telítik lelkemet ezek a felnőttek. Gyermekeim bízzatok bennem!

Helyre hozzuk az életet!

Ezek legbensőbb bizakodó szavaim,

De mind hiába, szertefoszlatják vágyaim.

Nem csitul a bennem elindított lavina,

Hagyom hát, hadd zúduljon az elindítottjaira.

2016. jan. 29. 13:26
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Tudom , hogy a megoldás sokak szerint az lenne , ha lelépnék , de gyerekek szempontjából gyermekelhelyezési per is macera , plusz ugye gyerekek , ők ebben "élnek" jelenleg ez számít nekik "normálisnak" , ergo...szeretik a nagymamát meg az apjukat.Arról meg ne is vitatkozzunk , hogy látogatások , meg elvitelek alkalmával úgy is mindig meg lenne a "felfordulás" a gyerekekben.Ez egy "ördögi" kör...amíg anyós ki nem lép belőle...:D(tudom , hogy szemétség , de jobb lenne , ha már máshol lenne , mert változni sajnos nem tud ...De a fia sem , amíg a közelében van...Minden szebb és jobb volt , mikor még nem kellett egy fedél alatt élni vele...:( Újabb esetleges kérdést kikerülve : nem , nem én vagyok a ház "úrnője" , illetve nekünk kell magunkat meghúzni , lenne más lehetőség csak a " kedves" apuka néha vevő rá néha nem...én pedig nem szeretem a kiszámíthatatlanságot...gyerekek mellé nem pont erre a tulajdonságra lenne szükség , legalábbis szerintem.
2016. jan. 29. 13:48
 12/18 anonim ***** válasza:

A verbális bántalmazás is bántalmazás, amitől nemcsak te szenvedsz, hanem a gyerekeid is.

Kegyetlen leszek, de az nagyon klassz, hogy te kiírod magadból a feszkót, de a gyerekeid mit tudnak vele kezdeni szerinted? És nem, nem elég az, hogy te szereted őket, mert nem tudod megvédeni a lelküket a sérülésektől.

Szóval a verselésen túl kéne kezdened valamit a helyzeteddel, elsősorban az ő érdekükben.

2016. jan. 29. 13:48
 13/18 A kérdező kommentje:
Útolsó kissé beletrafált.De nem igaz minden , munka lehetőség lenne , csak nem itt és nem így , hogy semmi támaszom nincs.Saját családomra tudnék támaszkodni , amíg megindulok egy kicsit a jobb életért előre.Itt sajnos a munkát anyósom összetéveszti a prostiskodással és a félrelépéssel...:D Igen , igen tudom a lavinát hagyni kell zúdulni...azaz lépni kell.:)
2016. jan. 29. 13:51
 14/18 A kérdező kommentje:
13:47-eshez még annyi , hogy egyáltalán nem vagyok társfüggő , sokkal nyugodtabb életem lehetne egyedül a gyermekeimmel , tisztában vagyok vele most már.Húztam egy határt , amit átléptek és javítani akarom a helyzetünket.De félek , hogy mi lesz , ha nem velem maradnak a gyerekek.
2016. jan. 29. 13:55
 15/18 anonim ***** válasza:
Hát ha nem lennél tarsfuggo, már rég léptél volna. Igaz, szeretik hangoztatni, hogy az apa is azonos eséllyel indul a gyermekelhelyezesnel, a valóságban inkább az anya nyer. Lépned kell.
2016. jan. 29. 14:02
 16/18 anonim ***** válasza:

"gyerekek szempontjából gyermekelhelyezési per is macera , plusz ugye gyerekek , ők ebben "élnek" jelenleg ez számít nekik "normálisnak""

Ez vagy orbitális tévedés vagy önáltató mentegetőzés, amiért hagyod őket egy sz.r családi légkörben felnőni.

Nem, nem normális, és nap mint nap kapják az újabb traumákat. Emellett torz képük lesz a párkapcsolatokról, ergo a fiaidnak "normális" lesz, hogy úgy beszéljenek a partnerükkel, mint egy kapcaronggyal, a lányaidnak meg az lesz a "normális", ha ők a kapcarongyok a kapcsolatukban. És a kör bezárul, kitermelitek a következő bántalmazó és bántalmazott generációt, hogy újabb sz.r családok alakuljanak belőlük. (Persze van B eset, ha felismerik a problémát, felismerik, hogy ez nem normális, és felnőtt fejjel elmennek terápiába, pár év alatt esetleg képesek lesznek normalizálni a viszonyaikat.)

Igen, a gyerekeid napi szinten traumákat élnek át, és te tehetetlenségedben nem vagy hajlandó ezt felfogni és tenni ellene. A gyerekelhelyezési per alapvetően NEKED lenne macera, nem nekik. És még az is jobb lenne, ha lezajlana egy bizonyos idő alatt és utána nyugvópontra juthatna az életük.

És ez a te felelősséged.

2016. jan. 29. 14:07
 17/18 A kérdező kommentje:
Gyermekelhelyezésnél , attól félek , hogy a gyerekek bevonásával fog történni , és ők ugye úgy is azt mondják , ha kérdezik őket , hogy szeretem a nagyit , szeretem apát stb. Tehát , hogy ők még nincsenek tisztában azzal , hogy ez nem normális ami napi szinten történik.Tehát a pernél ez is egy nagy nehézség.De meg kell próbálni és meg is fogom.
2016. jan. 29. 14:31
 18/18 anonim ***** válasza:
Attól, hogy a gyerekek azt mondják, szeretik a nagyit, attól még nem fognak az apjukhoz kerülni. Ennél lényegesen részletesebb vizsgálat előz meg egy gyermekelhelyezést.
2016. jan. 29. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!