Kik voltak a pelazgok?
A rejtvénylexikon szerint, Görög őslakók. :)
Nem tudom, ezek a linkek segítenek-e:
Kik voltak a pelazgok? Nem görög nyelvet beszélő ókori nép, mely szétszórtan élt a görögök lakta terület különböző vidékein (Trákia, Thesszália, Épeirosz, Kréta, Kis-Ázsia, Halkidikí-félsziget). Eredetileg egy észak-égei népcsoport lehetett, melyet a bronzkori vándorlások szakítottak ki hajdani lakóterületéről. A görögök később általánosan használták a pelazg elnevezést Görögország égei őslakosaira.
Bocs, természetesen görög őslakók (kis g-vel, csak először Görögországot írtam).
Aki esetleg olvasta Az írnok és fáraót (nagy gyerekkori kedvenc), ott is találkozhatott a névvel egy megemlítés erejéig.
"De Thotmóze még megkérdezte:
-- Miféle néptől jöttél te? Honnét való vagy?
-- Talán még a hírünket sem hallottad. Pelazg vagyok.
-- Pelazg?! -- Tudta, miféle nép az, hiszen Rámosz mester megtanította, hogy kik merre élnek a világban, s hová-merre járnak Egyiptom hajói. -- Ti Kréta szigetén lakoztok, meg a tenger északi partján."
Mai albánok, nem görögök !
később beolvadtak a görögök közé azokon a területeken, sajnos érdekes módon mindenhol hamisítanak vagy semmisítenek meg történelmi írásokat, bizony régi nép az albán és pont úgy jártak mint a magyarok, önmagukkal határosak sajnálatos módon !
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!