A magyar tényleg egy jelentéktelen nép?
Ne értsetek félre, szeretek magyar lenni, és nagyon sajnálom, hogy mostanság ennyire megy le a színvonal.
Arra gondolok, hogy eleve balkáninak/kelet-európainak számítunk, és ez mostanában már negatívumnak. Ezrek dolgoznak keményen Nyugat-Európában, de valahogy mégis le vannak minősítve az ilyen országok (gondolok itt Romániára, Lengyelországra, Lettországra, stb is).
Érzem, hogy sokakat kiakaszthatok, de mennyire igaz az, hogy a kelet-európai országok és néhány környező sorstársuk alsóbbrendű, mint a nyugatiak?
Alsóbbrendűek nem vagyunk.
De jelentéktelenek... sajnos igen. Gazdaságilag és politikailag egész Európa a pálya szélén ácsorog, mi pedig még a helyi mezőnyben sem zavarunk sok vizet.
Ami a nemzet "minőségét" illeti, komoly gondok vannak. A közös kultúránk megbomlott, nem kötnek össze kollektív értékek és élmények... az összetartás az esetek zömében puszta lehetőségként sem merül fel.
Most persze az átlag nemzeti érzelmű magyar leüvöltené a fejemet, hogy ő meg a haverjai nem ilyenek... De a nemzet attól nemzet, hogy nem a személyes baráti kör határáig terjed.
Ki kell mondani, hogy a jelenlegi berendezkedésünk a korrupciót és az aljasságot díjazza, ez pedig elválaszt és bemocskol bennünket. Ameddig nem változtatunk ezen, nincs értelme nemzetről beszélni.
A mulatós-zene rajongó, félig elcigányosodott szerencsevadász réteg nagy arányban képviseli magát a kinti munkások között, ez rontja a magyarokról alkotott összképet.
Befolyásunk szerintem hasonló az örményekéhez.
Az ő megítélésük sztem pozitívabb mert legnagyobbrészt a diaszpórában élnek, minden társadalmi rétegük nagy arányban képviselve van, így az ő suttyó rétegük sincs annyira szem előtt.
"Nagyon sok magyar borzasztóan megalázóan beszél a magyarokról. Hogy paraziták, és nem európai szinten vannak. Engem ez borzasztóan lehangol..."
Ők is pont ugyanolyan pesszimista, széthúzó, kivagyi emberek, avagy az ő megfogalmazásukban: Ők is "tipikus magyarok". :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!