Miért nézik le a szakmunkás embereket?
Ez most divat, de amúgy hülyeség. Én is egyetemre járok, de egyáltalán nem becsülöm le a szakmunkásokat - feltéve, hogy jól végzik a dolgukat, igaz, ez igaz mindenkire. Általános sztereotípiáknak estek áldozatul, de csak idő kérdése és ez változik.
Személy szerint azokat a szakmunkásokat nem szeretem, akik - mivel ma már kb hiányszakmát csinálnak - kihasználják, hogy nehéz mást találni, nemrég volt dolgom egy asztalossal, akit kétszer is vissza kellett hívni, mert összecsapta a munkát, amiért pedig nem kevés pénzt kapott (pl. a festésből kihagyott csíkokat, beleöntötte a lakkot a mosdókagylóba). Na az ilyen szakmunkásokat nem tudom értékelni, nem a szakmájuk, hanem a hanyagságuk miatt.
Én becsülöm őket, csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz. A sok diplomás ember szinte már egy szöget sem tud beütni a falba.
Jobban járnak a szakmunkások, nekik biztos jövedelmük lesz. Pl: Festők, szerelők, stb... Az ilyen szolgáltatásokra mindig szükség van.
Én is szakmunkás vagyok és tényleg vannak akik lenézik a szakmunkások, de gondolj bele ha nem lenne fodrász, kozmetikus akkor hogy néznének ki egyesek?
Ha nem lenne kőműves akkor mindenki régi házat venne és senki se építene?
Sok szakmunkás többet keres mint egy diplomás, jövőre leszek másodikos a szakmában és akkor már el tudok menni dolgozni egy vállalkozóhoz. Egy egyetemet végzett ember jó ha 2-3 év múlva talál valami testhezálló munkát amihez a végzettsége kell.
"Én is szakmunkás vagyok és tényleg vannak akik lenézik a szakmunkások"
- Én diplomás vagyok, és tényleg vannak, akik lenézik a diplomásokat. A bölcsészekről már ne is beszéljünk...
Egy normálisan működő társadalomban mindenkire szükség van.
Tiszteletem az előttem válaszolóknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!