Melyik ez az indiai mese?
Fuuu nem lattam meg sajnos ezt a filmet, de van egy ilyen tortenet, igaz, nem no, hanem kisfiunak a szajaban latja az anyukaja az egesz univerzumot.
Ez egy kep a tortenetrol.
Hat az ugy tortent, hogy volt egy kisfiu, aki tehenpasztor csaladban nevelkedett. Amikor ez a kisfiu, Krisna eppen jatszott a barataival a legelon, a testvere, Balarama viccbol kitalalta, hogy Krisna foldet evett. Pedig nem is. Na Balarama rogton bearulta Krisnat az anyukajanak.
-Draga anyam! Krisna foldet evett!
-Nem is igaz! A testverem hazudik. Miert tennek ilyet?
Az anyukaja kedvesen igy szolt a fiahoz:
- Draga fiacskam. Hadd nezzek a szadba, igy meggyozodhetek arrol, hogy valoban ettel-e foldet.
Krisna kitatotta a szajat, mire az anyukaja meglatta az egesz kozmikus megnyilvanulast, sot sajat magat is latta amint Krisna szaja ba nez. Latta a bolygokat amint a palyajukat kovetik. Mindent latott. Ekkor megszedult es elgondokozott. Vajon ki ez a kisfiu valojaban, akit fiakent szeret?
Majd egy kis idovel kesobb Krisna jovoltabol minden visszazokkent a regi kerekvagasba.
Ezt a Srimad Bhagavatam 10. enekeben olvashatjuk, vagy pedig A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada Krsna az Istenseg Legfelsobb Szemelyisege c. konyveben.
Ezt probaltam besuriten, mivel ez egy kulon teologiai tema. Eleg nehez roviden leirni 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!