Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hol találom meg Románia GDP...

Hol találom meg Románia GDP növekedését?

Figyelt kérdés
Egyrészt nem tudom, hogy pontosan mit jelent, bárhol néztem szaknyelven volt megmagyarázva. Illetve,hogy miben fejezik ki?

2015. nov. 20. 20:26
 1/1 anonim ***** válasza:

Ha beírod a gugliba ( [link] ezeket a szavakat: gdp növekedés románia és Entert ütsz, akkor kapsz egy csomó találatot. Azokat böngészheted.

A GDP-ről érthetően itt olvashatsz: [link]

>> Illetve,hogy miben fejezik ki?

Százalékban fejezik ki. Ez inkább szakembereknek való fogalom, nem-szakembert félre is vezethet. Pl Románia GDP-je 3,5 %, Moldva GDP-je 6,6 %. Ebből azt hihetné valaki, hogy Moldva 2x olyan gyorsan fejlődik. Pedig nem, a számok csak a tavalyi nemzeti jövedelemhez és teljesítményhez képest mutatják az ideit.

Egy példa: neked a tavalyi 1 millió forintodhoz képest az idén már 1,2 millió forintod van. Ez azt jelenti, hogy 20 %-al gazdagabb lettél. Nekem a tavaly 1000 forintom volt, az idén pedig 2000, vagyis 100 %-al lettem gazdagabb. Mégis koldusszegény vagyok hozzád képest.

2015. nov. 21. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!