Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ezek a nevek becenevek vagy...

Ezek a nevek becenevek vagy külön nevek? (alább)

Figyelt kérdés

Lengyel:

Wojtek (becenév?)- Wojciech

Orosz:

Vologya (becenév?)- Vlagyimir

Svéd:

Lars - Lasse

Habár a svédeknél e két nevet külön lehet anyakönyveztetni, de hallottam olyat, hogy egy Lars nevű embert Lassénak becézték és egy kicsit összezavarodtam...

2015. nov. 11. 19:52
 1/6 anonim ***** válasza:
Az elsőhöz tudok hozzászólni. Az úgy van, ahogy írtad. A többi nyelvet nem beszélem.
2015. nov. 11. 20:28
 2/6 anonim ***** válasza:
az orosznál is talált - a Vologya a Vlagyimir beceneve.
2015. nov. 11. 20:37
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Az első kettőt már megírták, a svédben meg nem vagyok járatos. Csak annyit tennék hozzá, hogy vannak ilyen esetek, hogy ugyanaz a név lehet egy másik név beceneve.

A Gergő eredetileg a Gergely becézése volt, de önállósodott, lehet anyakönyvezni. Ugyanakkor továbbra is megmaradt a Gergely becenevének is. Talán ugyanez van a te példád esetében is.

2015. nov. 11. 21:08
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a választ :)
2015. nov. 11. 21:29
 5/6 anonim ***** válasza:
#3: Amúgy a lengyeleknél is elég gyakori hogy egy becenév "önálló életre kel". Mondjuk pont a Wojtek nem ilyen, de a "Leszek" viszont külön keresztnév, és egyben a Lech becézése is.
2015. nov. 12. 09:09
 6/6 anonim ***** válasza:
Svéd: Lasse a Lars beceneve valóban, de ez nem zárja ki, hogy így legyen valaki anyakönyvezve. Hans - Hasse ugyan ilyen.
2015. nov. 13. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!