A szovjet építészet a lakóházaknál miért volt ilyen kegyetlenül igénytelen?
Annyira ocsmányak azok a nagy szovjet, kocka alakú, kopár, szürke, színtelen és sok helyen (pl Oroszország, Moldova, Mo.n egyes részein) iszonyat lepusztult lakóházak. Miért nem tudtak egy kicsit igényesebbek lenni? A modernebb építésű tömblakások is ugyanannyi idő alatt készülnek el, de egyszerűen jó ránézni, és normálisan néznek ki.
Egyszer voltam Moldovában (Balti város, meg Chisinau), egyik ismerősöm meg Oroszországban (hozott képeket is), és komolyan elhánytam magam. Lepusztult omladozó falak, Oroszországban egy "új építésű" kocka lakótömbben is ocsmányak voltak az erkélyek is, ízléstelen ronda WC-csempékkel volt kirakva a ház fala, stb.
Miért nem foglalkoztak csak egy kicsit is a kinézettel? Itt a mi városunkban is vannak ilyenek, és hiába festették át új színre, egyszerűen rondák.
Nem tudom, hogy máshol milyen volt a szovjet építészet, de a lakóházakat nagyon elrontották.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!