Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A migránsok miért hajigálják...

A migránsok miért hajigálják el a ruhákat, sátrakat, hálózsákjaikat?

Figyelt kérdés

Én azt nem értem ebben a migrációs válság kapcsán, hogy számos videón bemutatják, hogy a migránsok eldobják a ruháikat; miért nem kell nekik?

Vagy a sátraikat. Pedig egy sátor elég sokba kerül szerintem.. és nem gondolnak arra, hogy lesz majd még szükségük rá? vagy akkor ezek szerint már nem lesz szükségük rá?

Sok helyen a hálózsákjukat is ott hagyják, de akkor miben alszanak?

Vagy pl. a kaját néhol azért dobják el, mert tudják, hogy úgyis kapnak?

2015. okt. 3. 03:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
39%
Cipelni 2 kilót vagy 20-at, nagy különbség.
2015. okt. 3. 04:12
 2/11 anonim ***** válasza:
51%

több ezer kilométert gyalogolnak, és igen, tudják, hogy lesz helyette másik, de ami szükséges, azt viszik magukkal.

Csak gondolj bele, te hogyan csinálnád hasonló helyzetben.

Országod földig rombolják, vannak gyerekeid, szeretteid, mit tennél?

2015. okt. 3. 07:48
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Azzal,hogy "eldobálják" én sem értek egyet,akárhogy is érvelnek itt mások azzal,hogy "persze,hogy nem cipelik magukkal".Oké,az érthető,hogy miért nem viszik magukkal,de miért dobálják szét??? Ha nincs is szemetes kitéve akkor is összerakhatnák egy kupacba pl a szemet,a sátrakat lebontani és a hálózsákokat,matracokat is egymásra rakni.Ebből látszik,hogy nem törődnek ők még saját fajtájukkal sem (őket követőknek rendbe otthagyni),nem hogy az itt élőkkel.Azért az milyen már,hogy szegény közmunkások saját hazájukban takarítsák ezek után a sz.rt?!
2015. okt. 3. 08:10
 4/11 anonim ***** válasza:
59%
3-as vagyok,még annyi hogy kaját is azért dobálják el,mert finnyásak,meg vallás miatt nem ehetnek sertéshúst ill ebből készült termékeket.Ezért nagyon össze kell nekik válogatni mi az ami foguk alá való.Persze aki nagyon éhes az nem válogat állítólag.Mikor szegény családoknak ételosztás van karácsonykor akkor nekik jó a babgulyás egy szelet kenyérrel,pedig ők is szívesen ennének töltöttkáposztát vagy hálaadási pulykát de nekik jó az amit kapnak nagyon is.
2015. okt. 3. 08:24
 5/11 anonim ***** válasza:

# 1

Ezek a mai sátrak 1-2 kilósak, a hálózsák nincs fél kiló. Ötszemélyes család kempingcucca a váltásruhával együtt összesen nincs 10 kiló, azaz fejenként 2. Tapasztalatból mondom.

2015. okt. 3. 10:14
 6/11 Sunshinedoll ***** válasza:
24%

Sok esetben az éjszaka közepén megy értük a busz, és mikor éjszaka összekészülsz, a legkisebb gondod az, hogy gondosan összehajtogasd a takarót. Én is előbb raknám fel a gyereket a buszra/vonatra, ami azt illeti.

Szerencsére az önkénteseket ez nem zavarja és szívesen felszedjük helyettük

2015. okt. 3. 12:15
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Minket (az önkénteseket, akikkel együtt önkénteskedünk) igenis zavar. Felszedjük utánuk, de nem szívesen. Szívesebben segítenénk ehelyett értelmesebb módon is.

Ruhaneműt már nem is viszünk, amióta megláttuk, hogy az összes délelőtt kiosztott tiszta, alig használt (és nem két filléres) pulóver, dzseki már délutánra a sárba volt taposva. A ruhát azóta megint a hazai szegények kapják, akik rendeltetésszerűen használják.

2015. okt. 3. 13:39
 8/11 anonim ***** válasza:
Akkor lenne érthető,hogy úgy sietnek mindent gyorsan hátrahagyva,ha saját hazájukból kellene menekülni ahol háború van.Na de itt már nincs háború így ez nem kifogás.Meg aztán mindenki szírnek vallja magát tudván,hogy csak nekik nyújt menedéket Európa.Persze akik nem szírek ők is kitalálnak maguknak valami sztorit,hogy "Szíriából jöttek és ott mi a helyzet miért menekülnek stb"
2015. okt. 3. 15:01
 9/11 anonim ***** válasza:
94%

Ezeknek az embereknek otthon sem volt igényük arra, hogy rendet és tisztaságot tartsanak maguk körül, akkor szerinted itt majd hirtelen az európai kultúra hatására hirtelen késztetést éreznek majd, hogy a koszos zsebkendőkkel elsétáljanak a két és fél méterre lévő kukáig? Amíg nekünk ez tök természetes, hogy a csoki papírt, üres zacskót, egyéb szemetet beledobjuk a szemetesbe, nekik az a természetes, ha csak elhajítják.

Az érthető, hogy a sátrakat meg az egyéb nehezebben cipelhető holmikat nem viszik magukkal, de hogy a teli ásványvizes flakonokat és szendvicseket szétdobálják, na az több, mint felháborító. Könnyű azt mondani és azt terjeszteni a külföld felé, hogy csúnya magyarok éheztetnek minket, de ha látnák külföldön, hogy miket csinálnak ezek a mi adományainkkal szerintem tuti kitoloncolnák őket. Csak ugye a média korrupt, ferdít és elesetteknek állítja be őket, holott jobb ellátásban részesülnek, mint néhány vidéki, szegény magyar kisgyermek.

Megkapnak ők minden álletást, csak kb tesznek rá magasról, majd ha megéheznek legfeljebb a képünkbe tolják a koszos gyerekeiket, hogy azokat nézzük, hogy nem esznek...holott, annyi ételt és ruhát kapnak, hogy az csak na, csak sajnáltatják magukat.

2015. okt. 3. 19:56
 10/11 cumus válasza:
Szerintem is felháboritó, ahogy a kapott ruhát és élelmiszert kezelik. A pofátlanság teteje, hogy a tele flakon vizeket es a meg sem kezdett élelmiszeres csomagokat a sinek közé dobják. Azért viselkednek ilyen primitiv módon, mert másképpen nem tudnak és nem is akarnak. Ezek közül , akik Mo-ig jönnek egysem háborús menekült. Ha nekem a gyerekeimmel menekülni kellene, akkor nem huzgálnám öket 4-5 országon keresztül, hanem megállnék a legelsö helyen, ahol béke van. Minden munkát elvégeznék különbözö házaknál, azért , hogy enni tudjak adni a gyerekeimnek és ne fázzanak. Megbecsülném amit kapnék és nem dobálnám el.
2015. okt. 6. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!