Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ez a név melyik arab országra...

Ez a név melyik arab országra utalhat? Illetve onnan való származásra.

Figyelt kérdés

Játszótéren találkoztam egy muszlim hölggyel és a kisfiával, akit Alinak hívnak. A hölgynek bemutatkoztam, neki teljesen magyar neve van.

A kisfiún a külső jegyek alapján látszik, hogy apai részről arab származású. A lányommal nagyon jól kijöttek, de rövid ismeretség után nem mertem rákérdezni, nehogy valamiért (pl. mostani arabellenes közhangulat) félreértse a kérdésemet.

Nincs egyébként jelentősége, szimpla kíváncsiság, mert keveset tudok az arab kultúráról, országokról, de érdekel.

Férjem szerint török, ő az Ali névvel inkább törököknél találkozott.

2015. szept. 30. 21:04
 1/5 anonim ***** válasza:

[link]

a magyar nem túl bőbeszédű de az angol egyértelműen arab eredetűnek írja, a török mellett millió arab országban használják.

[link]

2015. szept. 30. 21:07
 2/5 A kérdező kommentje:
Akkor jól gondoltam, hogy abban a kultúrkörben általános név, nem köthető országhoz. (Mint a keresztény kultúrkörben pl. a Maria név)
2015. szept. 30. 21:08
 3/5 anonim válasza:
A török nem arab.
2015. szept. 30. 21:11
 4/5 A kérdező kommentje:
Bocsánat, tényleg nem arab. Muszlimra gondoltam, csak ma kevés kávét ittam és a szövegben már kevertem a szezont a fazonnal.
2015. szept. 30. 21:14
 5/5 anonim válasza:
Ali....hmm,egy ettől átlagosabb közelkeleten hasznakt nevet nehéz kett volna kitalálni,...kb mint itthon az István,vagy németeknél a Günter,olaszoknál a Giovanni,ruszkiknál Vladimir......
2015. okt. 1. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!