Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Három budapesti kérdés, nem...

Három budapesti kérdés, nem csak Pestieknek! Liget Projekt és tervezett múzeumok (tematikája például)? Nemzeti Galéria költöztetése? És szexnegyed a templomok árnyékában?

Figyelt kérdés
Mi a véleménye(d) a Liget Projektről? A Nemzeti Galéria turisztikai szempontból is ideális, és amúgy gyönyörű helyéről való, az előbbi helyre költöztetéséről? És nem utolsósorban, hogy a Régi pesti zsidónegyedből lett már Budapest szex központja/negyede sztriptízbárokkal, bordélyokkal, sztriptízbár-bordélyokkal? Jó magam második generációs pesti vagyok, felvidéki német felmenőkkel. De szerintem a szexipar nem a látványosságként is népszerű és ismert katolikus templom, és számos zsinagógák közé való. Másnak mi a véleménye ezekről?

#templom #Budapest #pénz #projekt #liget #szexközpont #új múzeumok #templomok árnyékában #családos turisták #látogatott helyek
2015. szept. 28. 16:33
 1/3 anonim ***** válasza:

Passz, én rábízom a szakemberekre. :D

A múzeumokkal az a bajom, hogy túl nagyok, nem lehet őket egy nyugis délutáni pogram keretében végignzni, akkora a gyűjtemény. Ha most még ennek tetejébe minden múzeumot egy környékre pakolnak, már a gondolatától is elszédülök. Szerintem sok kisebb múzeum kéne a kihasználatlan vagy műemléknek minősülő épületekben ahelyett, hogy újakat húznak fel.

A szex engem nem zavar, ugyanolyan alapvető emberi igény van rá mint az éttermekre, de ha a városkép szempontjából az illetékesek szerint nem illik oda, én elfogadom.

2015. szept. 28. 18:03
 2/3 anonim ***** válasza:

Liget projekt:

Én személy szerint Budán lakom zöld övezetben, tehát engem személyesen szerencsére nem érint, ha Pesten kevesebb a zöld terület. Mindazáltal együttérzek velük...

Régi zsidónegyed:

Na ja... Annak a környéknek a célközönsége a "hátizsákos turisták", nem az "öltönyös turisták", pedig utóbbi járul hozzá a jobb országimázshoz, és hogy a turizmus gazdaságilag is nagyobb tényező legyen. Ezeknek a turistáknak az is jó lenne, ha a Ferihegyen felhúznánk Kazinczy utcát hungarocel elemekből és ott szórakozhatnának...

2015. szept. 28. 18:08
 3/3 anonim ***** válasza:

... azért megjegyezném, hogy egy városi ember, ha távol is él egy beavatkozástól, azért a hatását előbb utóbb "élvezni" fogja. Ez tipikusan a "nem baj ha a szomszéd háza ég, az nem az enyém" típusú gondolkodásmód. Amely nem képes felmérni, a szomszéd után ő következik.

A kérdező a nevezett projekteket úgynevezett szakmai szempontból vizsgálja. Ésszerű, hatékony megoldás-e. A valóság viszont az, hogy e projektek létrejöttének a szakmaisághoz semmi köze. Itt mindössze a politika és üzlet céljai munkálnak. A Liget projekt sok okból rossz megoldás, a formálisan kinevezett célját sem éri el. De ez nem szempont, a szempont az, hogy a várat ki kell üríteni holmi nagyzási mániák kielégítése céljából. Kerül amibe kerül. Ha mások beledöglenek is. Mert a "kiötlője" úgy képzeli, ő ettől megdicsőül. Tipikus perverzió. A szexközpont pedig egyszerű üzlet. Agy terület más okokból kissé a lehetőségei fölé lett felfújva. Az imázs létrejött, a tartalom hiányzott. Tettek hát bele. Mit? Ami a legkönnyebben, legolcsóbban kivitelezhető és a legtöbb hasznot hozza. Egyéb szempontok nem számítanak az üzlet mellett. Ahhoz már kellő kifinomultság szükséges. Itt annak még a nyoma sem tudna megélni.

2015. szept. 29. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!