Mit csinálnátok, ha megtudnátok, hogy egy óra múlva egy a földet teljes egészében megsemmisítő aszteroida fog becsapódni?
Elbúcsúznék azoktól a tesóktól, akik úgyis a pokolra kerülnek, és nem találkozok már velük, és megtenném zanzásítva amit addig nem mertem.
Mondjuk gyorsan tetováltatnék a nyakamra egy Totenkopfot, beülnék a kocsiba, és mikor egy hosszú úton elérném a 200-at, kihugyoznék az ablakon, miközben telefonon elküldenék pár embert az anyjába.
Végállomásként az Újpest pályáján kötnék ki, hogy ott érjen a vég.
Azért elég jó lenne:D
Ha ilyen váratlan lenne a dolog, akkor is az a kérdés, hogy mások is tudják-e már vagy nem. Ha nem, akkor nyilván (?) értesíteném őket, hogy legyen idejük felkészülni a halálra. Viszont lehet, hogy ezzel sokaknak a szenvedését fokoznám csak, hiszen jobb gyorsan túlesni a nehézségeken.
A kérdés így elsőre túlzónak tűnik, mert általában az Élet fennmarad, legfeljebb az Ember (és sok más faj) pusztulna ki, másrészt hitem szerint az ilyen kollektív büntetés nem célszerű, nem időszerű, s nem reális. De mégis tény az, hogy előbb-utóbb meghalunk és ezzel szembe kell tudnunk nézni.
Attól függően, hogy hiszünk-e a tudatunk valamiféle továbbélésében, nagy különbségek lehetnek a tettekben. A pillanatnyi élvezetbe feledkezés (pia, szex, stb.) helyett én a bocsánatkérésre, szeretetnyilvánításra és a lelki elmélyülésre helyezném a hangsúlyt.
"Attól függően, hogy hiszünk-e a tudatunk valamiféle továbbélésében, nagy különbségek lehetnek a tettekben. A pillanatnyi élvezetbe feledkezés (pia, szex, stb.) helyett én a bocsánatkérésre, szeretetnyilvánításra és a et lelki elmélyülésre helyezném a hangsúlyt."
Nem jó, mert ha a tudataink továbbélnek, akkor lesz még lehetőségünk bocsánatot kérni, és szeretet nyilvánítani. Lehet, hogy másra sem lesz lehetőségünk. Ezért inkább most - mivel a testünk úgyis elhal - a testi örömök terén kell feltöltődni! :)
Megnézném a Harry Potter I.-II. részét.
Egyébként miért kérdezed?, tudsz valamit??
13.33-nak:
"...inkább most - mivel a testünk úgyis elhal - a testi örömök terén kell feltöltődni! :)"
Elvileg logikus amit mondasz, de ugye nem mindegy hogy valaki akkor mond valami fontosat, amikor aktuális, vagy sokkal később, pl. testetlen lélekként, stb. Ezért maradok a saját álláspontomnál.
A hedonista élvhajhászathoz kevés az egy óra, nekem legalábbis. :-)
Milyen sokan mennzimindent irnak h mit tennének...csak azt hiszem...hogy egy kicsit túloznak...mert azt hiszem h nagynnagyon sok emebrnek nem lesz elég 1 óra arra, hogy eztmind megtegyék amit leirtak....
a Harry Potter is szerintem lehet masfél vagy 2 órás...és csak az egyik része....
nos 1 óra alatt mndakettőt megnézni?
de a többiek is meg ide oda mennek....én amig Újpesitg jutok ahhoz kell egy fél nap...nem egy óra:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!