Tudtok olyan történelmi könyveket és filmeket mondani, amik megfelelnek ezeknek az egyszerű feltételeknek?
2 feltételről lenne szó:
Vagy legyen pontos az adott kort illetően...
Vagy legyen böszme nagy baromság, ha valóságalapról van szó
Általában elmondható hogy a régi Jókai, Mikszáth, Gárdonyi és a többi történelmi regények filmváltozatai teljesen korhűek, néprajzilag is hitelesek. A magyar filmipar meg a tévé is erre nagyon igényes volt anno, akárcsak a szinkronra.
Az Egri csillagokban volt néhány malőr, de ezt leszámítva az is teljesen hiteles volt. Már ha tényleg voltak benne ezek a malőrök, mert többek szerint ez csak urban legend. Én sem láttam kvarcórás törököt a filmben :)
Könyv formában ugyancsak jár egy pirospont Gárdonyinak, alapos levéltári kutatásokat végzett az Egri csillagok előtt. A szereplői többsége létező személy volt.
Ami nekem még nagyon tetszett, az Maurice Druon: Az elátkozott királyok. A 13-14. században játszódik Franciaországban. Hét részes történelmi regény valós szereplőkkel, és nagyon lebilincselő a stílusa. Többször is kiadták, könyvtárban, antikváriumban jó eséllyel beszerezhető.
Köszönök minden segítséget!! :-)
Aki esetleg még tud kirívóan sz*r filmet/könyvet, az ne fogja vissza magát :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!