Magyarországon évnyitókon/évzárókon miért nincs Székely himnusz?
Miért is kellene lennie? Magyarország Himnusza, Kölcsey Ferenc költeménye az alaptörvénybe iktatott állami Himnusz. A Székely Himnusz az a Székelyek himnusza. Hozzáteszem a Székely Himnusz a Trianoni esemény után született 1921-ben. Még a Kölcsey Ferenc Himnusza 1823-ban.
Kiegészítésként, a törvény pedig így szól:
"75. § A Magyar Köztársaság himnusza Kölcsey Ferenc Himnusz című költeménye Erkel Ferenc zenéjével."
"75. § A Magyar Köztársaság himnusza Kölcsey Ferenc Himnusz című költeménye Erkel Ferenc zenéjével."
Igen, de nem helyette, hanem mellé gondoltam. Valahogy így: Himnusz, Szózat, Székely himnusz.
Nemzeti összetatozást/nemzettudatot erősítene.
5-ösnek igaza van.
+ a székelyek nem is magyar eredetűek ,de erről most nem szeretnék vitatkozni.
én németet nemzetiségi suliba járok. Népismereten a svábokról tanulunk(Én utálom, semmi közöm a svábokhoz az ükapám is magyar volt..) És nálunk a rendezvényeken mindig énekeljük az elején a magyar himnuszt utána a sváb himnuszt majd a rendezvény végén a szózatot és mégegyszer a sváb himnuszt.
Ha olyan a rendezvény, ha van köze a dologhoz akkor szerintem simán lehetne azt is énekelni.
7-esnek nincsen olyan ,hogy sváb himnusz. -_-
Német van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!