Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Bárki lehet migráns/bevándorló...

Bárki lehet migráns/bevándorló, akár én is?

Figyelt kérdés
Tehát itthon hagyom a papírjaimat és elindulok Németországba. Odaérve bejelentem, hogy Afganisztánból jöttem és menekült vagyok. Csadort fogok viselni és előtte elmegyek néhányszor a szoliba a hitelesség miatt. Migránsként nem adok ujjlenyomatot (sokan megtagadják közülük, ebben semmi új nem lenne). Elküldenének egy menekültszállásra, közben pedig megkapnám az 1000 eurós segélyt, ami ugyebár Németországban minden bevándorlónak jár. Én minimálbérért dolgozom nem is keveset, ez pedig annak a háromszorosa, ami nekem nagyon sok pénz. Szóval miután felvettem a segélyt felülök az első Magyarországra tartó buszara és hazajövök. Tulajdonképpen pár nap alatt világot látnék, kalandban lenne részem és több mint 300 ezer forinttal gazdagabban térnék haza. Természetesen tört angollal kommunikálnék velük, mert sok bevándorló ezt teszi, láttam a tévében.

2015. aug. 17. 20:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
76%

Ha már ilyen ügyes gyerek vagy miert nincs annyi eszed hogy kitanulj egy normális szakmát, amibol jol megelnel?

Ne haragudj, értem hogy dühítő ez az állapot a menekültekkel én sem adnek nékik pénzt az biztos, de ez a hozzáállás annyit szanalmas.

2015. aug. 17. 20:27
 2/12 A kérdező kommentje:
Tudod egyes azért nem tanulok jobb szakmát, hogyha esetleg kórházba kerülnél, akkor legyen aki beköti az infúziódat és kicseréli az ágytáladat!
2015. aug. 17. 20:32
 3/12 anonim ***** válasza:

Egyes vagyok.

A kerdesedbol es valaszodbol nem ugy tunik, hogy te annyira elhivatott lennel a szakmaddal szemben.

Inkabb tunik ugy hogy eleged van belole, hiszen kepes lennel bevandorlonak álcázva magad külföldre szokni.

Ha Ennyire utalod a szakmadat, nem lenne jobb megprobalkozni valami mással? Persze tudom, konnyu osztani az észt, de inkabb válts mint évtizedekig igy dolgozz. Te mar most ki vagy egve.

Hidd el, nem is akarnam hogy ilyen ápoló cserélje az agytalamat.

2015. aug. 17. 20:37
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát, sok szerencsét! :DDD De nem fognak arabnak nézni az biztos. Ja, és nem hordanak csadort, csak kendőt.
2015. aug. 17. 20:38
 5/12 anonim ***** válasza:
Eléggé szembetűnő lenne, hogy nőként, egyedül mennél, ugyanis a muzulmánoknál egy nő nem mehet férfi nélkül csak úgy más országba.
2015. aug. 17. 20:41
 6/12 A kérdező kommentje:
Nem az elhivatottsággal van a probléma, hanem a havonta érkező sárga csekkekkel. Én minden reggel vidáman megyek be dolgozni, de ettől még nem lesz tele a hűtőm és a jövőmet sem tudom építeni. Egy kis potyapénz jól jönne, ez ilyen egyszerű.
2015. aug. 17. 20:44
 7/12 anonim ***** válasza:
Ertem, de igy?
2015. aug. 17. 20:46
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Álmodozni lehet.

Papirok nélkül, valószínűleg még Győr előtt leszednek a vonatról.

Ha el is jutsz Németországba, hamar kiderülne honnan jöttél.

Ha véletlenül megkapnád a pénzt és bedugnak egy menekült szállóra, haza is kell jutnod valahogy.

Papirok nélkül nehéz lesz.

De az is lehet hisznek neked, hogy honnan jöttél és felraknak egy Afganisztánba tartó repülőjáratra.

Ne higgy el mindent amit a tv-ben látsz.

Ha tudsz németül, gyere ki Németbe mint Magyar állampolgár és dolgozz itt minimálbérért. Akkor nem csak egyszeri 1000 eurót kapsz.

2015. aug. 17. 20:48
 9/12 anonim ***** válasza:
Hajrá, próbáld meg, hamar fel fogsz ébredni a kis rózsaszínű álmodból.
2015. aug. 17. 21:16
 10/12 anonim ***** válasza:

Most miért? :D Én adok esélyt a sikerre. Voltak már ennél cifrább dolgok is az életben :D

pl.: A múlt században élt egy manus, aki élete során 50 valahány szakmában helyezkedett el egymás után, úgy, hogy egyikhez sem értett. Egyszerűen szerzett egyenruhát, iratokat és bebotorkált a legközelebbi létesítménybe, ahol automatikusan azt hitték, hogy ott dolgozik...

Volt rendőr, sebész!!! (nem haltak meg a páciensei) kukás, recepciós, bolti eladó, valamiféle osztályvezető egy bevásárlóközpontban, festő, építőmunkás, masszőr stb. stb. Persze mindezt az internet világa előtt tudta csak megcsinálni.

Illetve néhány évvel ezelőtt egy fiatal srác 2 hónapig élt egy híres-neves elektronikai cég egyik létesítményében. Azt hitték, hogy ő is ott dolgozik, így kapott a menzán ingyen kaját, használta a fitnesz termet és zuhanyzót, az üléstermekben aludt stb. stb.

Szóval...kicsi az esély a 100%-os sikerre kérdező..de ha megcsinálod jár a keksz! :D

2015. aug. 17. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!