Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az Ombucmannál hol tudok...

Az Ombucmannál hol tudok bejelentést tenni? Mit kell csinálni? Tud segíteni bárki? FONTOS!

Figyelt kérdés

3 osztálytársam halálosan megfenyegetett " belefolytom a wc-be,elkapjuk majd suli után és megverjük aztán kinyírjuk, p*csán rúgom, úgy megtépném stb"

a helyzet bonyolult. 38 fős osztályban vagyunk,ahol klikkesedések vannak ,elég durván.

már van az osztálynak ilyen iskolapszichológussal órája, de az se segít.

nálunk az a baj,hogy az osztály 1 része tovább akar tanulni,a másik pedig csak melegedni jár be,valamint zavarják az órát,de nagyon durván !

tanárok nem tudnak ellenük mit tenni,( a zöme legalábbis) amikor igazgatónő beült órára,síri csendben voltak , természetesen megjátszották magukat.

a lényeg h 3 lány folyamatosan fenyeget, engem,valamint rajtam kívül még 1-2 embert, de engem a legjobban.

ma odáig fajult a dolog, hogy nyilvánosan szégyenítettek meg (mki előtt ordibálták ,hogy dagadt disznó, p*csán rúgom stb.) valamint hozzám vágtak 1 flakont,ami üres volt,de fájt , valamint megszorította az egyik lány a kezemet,amikor megtudta ,hogy elmondtam minden oszt.főnöknek és ő szólni fog a pszichológusnak és mennünk kell majd hozzá.

csak mellékesen megjegyzem h a 3 lányból :

2 volt bíróságon,mert hivatalos okmányt hamisítottak az iskolában , kaptak pártfogót is , valószínüleg priuszuk is van .

3ból 3 cigány.

3ból kettővel jóban voltam ,egyiket pedig 7 éve ismerem.

mindegyik rossz tanuló. és nem akarnak tovább tanulni,az órákat folyamatosan zavarják.

nos,az iskola nem tesz semmit,az igazgatónő ismeri őket és jóban van velük,amúgy leszarja az egészet ,hogy van olyan diák,aki figyelni és tanulni szeretne az órán.

másik iskolába átmenni már nem tudok,mivel idén előrehozott érettségit csinálok angolból és jövőre pedig infóból ( 2 évünk van még hátra)

barátom mondta,hogy forduljak a rendőrséghez,merthogy ez más halálos fenyegetés , mondtam neki h biztos hogy kiröhögnek,ha ezt elmondom nekik.

aztán mondta,hogy akkor szóljak az ombucmannak , merthogy ők eltudják intézni.

megis találtam a honlapját,viszont csak pesti elérhetőséget találtam, valamint pesti telefonszámot.

az lenne a kérdésem lényege,hogyha valaki tud segíteni,szóval ,hogyan tudnék velük kapcsolatba lépni?

ha felhívom őket telefonon akkor mit mondjak?meghallgatnak? vagy mit csináljak?hogy kell ezt az egészet?

ha valaki tud segíteni,vagy volt már hasonló esete,ügye annak örök hálám és köszönöm.

17L

2010. márc. 9. 17:24
 1/4 anonim ***** válasza:

barátom mondta,hogy forduljak a rendőrséghez,merthogy ez más halálos fenyegetés , mondtam neki h biztos hogy kiröhögnek,ha ezt elmondom nekik.

no, az ombudsman még annyit se tud tenni, és ebben az esetben nincs is hatásköre

amúgy nem hivogatni kell őket, hanem levélben íyrni, ha valami gondod van

de ezzel inkább ne terheld őket

2010. márc. 9. 17:44
 2/4 anonim ***** válasza:
A szüleid esetleg több szülővel együtt menjenek be az önkormányzathoz. Nem neked kell ezt elintézned. Ha veszélyeztetik más tanulók testi épségét, keressenek nekik másik iskolát vagy vegyék őket magántanulói státuszba. A rendőrség, amíg vér nem folyik, nem csinál semmit, de azért be lehet jelenteni, legalább tudjanak róla, mint ahogy a gyermekvédelmi szolgálatnak és a pártfogónak is. Az ombudsmannak nincs semmilyen jogköre, csak az őt övező tisztelet, és csak akkor lehet hozzá fordulni, ha minden más lehetőséget kimerítettetek. De azt végképp nem értem, mért ne lehetne az előrehozott érettségi miatt iskolát váltani. A számtech jövőre végképp nem probléma, és az angolt is valahogy meg lehet oldani vagy a régi vagy az új iskoládban. Mindenesetre a szüleidhez fordulj, ezeket a csajokat meg nagy ívben kerüld és fogjatok össze az osztálytársaiddal.
2010. márc. 9. 18:14
 3/4 anonim ***** válasza:
Tipikus cigány modor, fordulj a Magyar Gárdához, vagy írj a kuruc infónak levelet.
2010. ápr. 22. 17:55
 4/4 anonim ***** válasza:
Ezek a cigányok, egy ebaszott faj büdössek,és még rondák is(bocsánat a kivételnek)nem lehet velük csinálni semmit mert ha feljelentik őket az egész rokonság nektek támad,huzzanak vissza a k0rva cigányok indiába és nem lenne ilyen gond soha Magyarországon.
2010. máj. 23. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!