Az Egyesült Államokban mennyire barátságosak a külföldiekkel?
Úgy hallottam, hogy arra Texas felé már nem olyan barátságosak az emberek, sherrifek az idegenekkel (pl külföldi turistával) mint mondjuk északabbra. Mint a filmekben, hogy félreállítanak, szivatnak, kinéznek a bárban stb...
Ez mennyire igaz?
En nem tudom ti honnan szeditek ezt a sok zoldseget?
10+ evek elek az USAban es jo nehany allamban voltam kirandulni. Mivel iszonyat eros az akcentusom es latszik a fejemen hogy europai vagyok, ha akarnam se tudnam letagadni, hogy kulfoldi vagyok (annak ellenere, hogy papiron mar amerikai de mindegy).
Akarhanyszor jartunk akarhol, sosem ereztem hogy megkulonboztetesben lenne reszunk azert, mert kulfoldiek vagyunk. Boltban, hotelben, utcan, benzinkuton, akarhol, nem szivattak/ neztek ki/ stb.
Pedig voltunk kis elhagyatott faluban is az allam kozepen, de ha valakihez szoltunk mindig normalisan valaszoltak, ha kertuk segitettek.
Rendorokhoz/sheriffhez nem volt szerencsenk, csak ha rosszat csinaltunk de akkor jogosan allit felre. Itt, Magyarorszaggal ellentetben, hobbibol/mert unatkoznak nem fognak felreallitani autosokat, hogy a papirokat ellenorizzek. Ha felreallitanak, akkor tutti, hgoy valamit beneztel (egy gyalogost akinek elsobbsege volt, egy stop tabla, egy vernarancs stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!