Hogyan veszthetném el az állampolgárságom?
Több kérdésem is lenne. Az első, hogy külföldön élek Walesben. Szeretnék brit állampolgár lenni és elveszteni a magyar állampolgárságom. Lehetséges?
A második kérdésem pedig az lenne, hogy lehetséges-e az, hogy teljesen megszűnjön minden magyar kapcsolatom? Születési országom se Magyarország legyen stb. Felüllehet-e bírálni a múltamat valahogy, hogy soha senki se jöjjön rá arra, hogy én valaha magyar voltam?
Brit állampolgár akkor lehetsz, ha megfelelsz a feltételeknek. Ez ugye tiszta. Viszont ami fontos, hogy a magyar állampolgárságodról akkor mondhatsz le, ha van már egy másik állampolgárságod. Tehát akkor kezdhetsz foglalkozni ezzel, ha már megvan a brit. Az meg ugye legalább 5 év ott élés + egyéb feltételek + vizsga.
A születési adataidat megmásítani nem tudod, erről ne is álmodj. Ez alól csak a tanúvédelmi program a kivétel, de nyilván te nem vagy koronatanú egy maffiaperben, tehát ez nem jön szóba.
Magyar leszel mindhalálig.
"S mégis, magyarnak számkivetve,
lelkem sikoltva megriad -
édes Hazám, fogadj szivedbe,
hadd legyek hűséges fiad!
Totyogjon, aki buksi medve
láncon - nekem ezt nem szabad!
Költő vagyok - szólj ügyészedre,
ki ne tépje a tollamat!
Adtál földmívest a tengernek,
adj emberséget az embernek.
Adj magyarságot a magyarnak,
hogy mi ne legyünk német gyarmat.
Hadd írjak szépet, jót - nekem
add meg boldogabb énekem!"
Gondolj bele, hogy az az alapadataid meghamisítása lenne, ugyanúgy mint a születési év vagy a dátum.
Zűrös ügybe keveredtél, vagy személyes okok, ha szabad kérdezni?
Vásárolsz magadnak néhányezer fontért vagy euróért hamis papírokat.
Hogy aztán adott esetben az Interpol mit szól hozzá, az már más tészta... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!