Melyik a legudvariasabb kifejezés az feketékre?
Az is érdekes, ha egy botswanai bennszülöttet "afroamerikaizol" a saját hazájában. Nem értem, hogy a "színesbőrű" miért sértő kifejezés? Ennyi erővel lassan már gondolni sem szabad rájuk, mert az is sértő.
Ha az ember meg akar sérteni más embereket, úgyis megtalálja a módját. Ha pedig nem ez a szándéka, felesleges azt belemagyarázni.
Én a feketét használom. Szerintem semmi sértő nincs benne, engem sem sért, hogy fehér vagyok.
A néger szó sajnos pejoratív felhangot kapott, annyiban sértő, hogy a rabszolgaság idején voltak használatosak a változatai (trágárságszűrő nem is engedi beszúrni). Egymásra használják, de egy fehértől nem biztos, hogy jó néven veszik, főleg USA-ban. Az afroamerikai meg konkrétan az amerikai feketékre vonatkozik, és nekem egy kicsit művi, tudományos hangzású, de legalábbis túl formális.
Köszönöm a válaszokat. :D
Igen, én is láttam már egy-két videót ami alatt veszekedés alakult ki mert egy emberke bőrszíne szerint különböztette meg az egyik videóban lévő férfit.
A néger az néger. A cigány az cigány. A kínai az kínai. Nem értem,mi más lenne?...
Legfeljebb-ha túl sértőnek találod így- mondd hogy milyen országból valók. Mert ugye négerek számos országban őshonosak. Tehát: nem a néger férfi,hanem pl.: a kongói férfi. Ebben semmi kifogásolható nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!