Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Melyik a legudvariasabb...

Melyik a legudvariasabb kifejezés az feketékre?

Figyelt kérdés
Én mindig csak afroamerikaiaknak hívom őket viszont múltkor láttam egy képsorozatot ahol emberek írták le hogy mi bántja őket és egy fekete ember írta, hogy őt bántja mikor azt mondják rá, hogy afroamerikai mert Németországban lakik. Feketét nem szeretem használni meg négereket sem. Melyik a legudvariasabb amit lehet használni?
2015. júl. 13. 12:46
 1/10 anonim ***** válasza:
Ők magukat is négerként definiálják, én is azt használom. Ismerőseimet nem zavarja ez a kifejezés, viszont az igen, ha feketézik, niggázzák őket.
2015. júl. 13. 12:51
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Az is érdekes, ha egy botswanai bennszülöttet "afroamerikaizol" a saját hazájában. Nem értem, hogy a "színesbőrű" miért sértő kifejezés? Ennyi erővel lassan már gondolni sem szabad rájuk, mert az is sértő.

Ha az ember meg akar sérteni más embereket, úgyis megtalálja a módját. Ha pedig nem ez a szándéka, felesleges azt belemagyarázni.

2015. júl. 13. 13:00
 3/10 anonim ***** válasza:
Csoki :)
2015. júl. 13. 13:00
 4/10 Kései Sirató ***** válasza:
színesbőrű, néger - ha már nem jó a fekete. Aki nem él Amerikában, miért lenne afro-amerikai?
2015. júl. 13. 13:08
 5/10 A kérdező kommentje:
Igen, azért kérdeztem mert nem tudtam, hogy használjam azokra akik nem Amerikában élnek. :D
2015. júl. 13. 13:42
 6/10 anonim ***** válasza:

Én a feketét használom. Szerintem semmi sértő nincs benne, engem sem sért, hogy fehér vagyok.

A néger szó sajnos pejoratív felhangot kapott, annyiban sértő, hogy a rabszolgaság idején voltak használatosak a változatai (trágárságszűrő nem is engedi beszúrni). Egymásra használják, de egy fehértől nem biztos, hogy jó néven veszik, főleg USA-ban. Az afroamerikai meg konkrétan az amerikai feketékre vonatkozik, és nekem egy kicsit művi, tudományos hangzású, de legalábbis túl formális.

2015. júl. 13. 14:30
 7/10 anonim ***** válasza:
De szerintem a legjobban az bántja őket, ha feketeként hivatkozunk rájuk, és nem szimplán emberként. Maga a megkülönböztetés a bántó. Én például furán érezném magam, ha mondjuk Afrikában úgy hivatkoznának rám, hogy "a fehér ember".
2015. júl. 13. 14:35
 8/10 anonim ***** válasza:
Pedig néha muszáj megkülönböztetni őket, minden etnikai felhangtól mentesen: bizonyos betegségeknél pl. genetikailag esendőbbek, másoknál éppen fordítva, stb. Tehát meg kell nevezni a csoportot valahogy, hogy egyértelmű legyen, fizikai értelemben milyen emberekre gondolunk.
2015. júl. 13. 14:38
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. :D

Igen, én is láttam már egy-két videót ami alatt veszekedés alakult ki mert egy emberke bőrszíne szerint különböztette meg az egyik videóban lévő férfit.

2015. júl. 13. 20:52
 10/10 anonim válasza:

A néger az néger. A cigány az cigány. A kínai az kínai. Nem értem,mi más lenne?...

Legfeljebb-ha túl sértőnek találod így- mondd hogy milyen országból valók. Mert ugye négerek számos országban őshonosak. Tehát: nem a néger férfi,hanem pl.: a kongói férfi. Ebben semmi kifogásolható nincs.

2015. júl. 14. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!