A németek tényleg azért állnak jobban gazdaságilag, mindenileg mert a zsidók aranyát és egyebet loptak a 2. világháborúban?
Itt szerintem az állampolgárok 90%-a csal valahogyan.
Éveket éltem kinn Németországban, és közel sincsen ilyen adózási morál mint idehaza. Igaz, mások a terhek és a fizetések is, ezért is kerülik a magyarok az adózást. De szerintem benne van a vérünkben az évszázadok alatt kialakult túlélés ösztöne.
"A németek tényleg azért állnak jobban gazdaságilag"
Jobban mint kik?
Magyarországnál azért állnak jobban, mert az országuk területének nagy részén nem volt szocializmus.
"mert a zsidók aranyát és egyebet loptak a 2. világháborúban?"
A zsidó vagyont tényleg lopkodták, de ez csak egy kis része volt annak, amit összeraboltak. A náci Németország rablóállam volt, arra épült, hogy megszállva és kifosztva Európát, elkerülje azt az államcsődöt, ami egyébként 1940 körül már beállt volna, mivel a háború előtti náci Németo. nagyon gyors eladósodási pályán volt (teljesen hamis az az állítás, hogy Hitler "rendbe tette" a gazdaságot).
A háború okozta károk a sokszorosát tették ki annak, amit Németország össze tudott lopkodni a háború alatt, ráadásul a háború után a szövetségesek fosztogatták Németországot. Németország gazdaságilag annyira meggyengülve került ki a II. vh.-ból, hogy 1946-47-ben a lakossága éhezett (kezdetben napi 500 kalória volt az élelmiszeradag, ami 1200-ra emelkedett 1946 végéig, majd 2000-re 1947-ben). A háború után kb. 10 évig tartott, amíg Németország utolérte a fejlett nyugati országokat, pl. Franciao.-t és Nagy-Britanniát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!