Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy lehet japán nevet adni...

Hogy lehet japán nevet adni magunknak?

Figyelt kérdés
Tudom kicsit hülyén hangzik de arra lennék kíváncsi hogy vannak olyan otakuk akik japán nevet adnak meg maguknak. pl ( takahashi) vagy hasonló. arra lennék kíváncsi hogy csak úgy kitalálják-e a neveket vagy van külön ilyen név kalkulátor ahol átváltja a nevet japánra? ha nem értitek akkor mondjuk van egy Kiss Fanni nevű személy és ő japán nevet szeretne csak úgy ki talál egyet vagy hogy ? remélem ki lehet a szövegen igazodni,a válaszokat előre is köszönöm! Bunkó emberek válaszát nem várom!

2015. jún. 27. 10:20
 1/10 anonim ***** válasza:
59%

Nem igazán értem, mit szeretnél, mert pl. azt sem tudom, mi az, hogy otaku, de a neveket nem magunknak adjuk, hanem a születésnél anyakönyvezik. Megváltoztatni - akárcsak a keresztnevet is - csak hivatalos kérelemmel lehet, az utónévkönyvben szereplő nevekre.

Ha csak valami játék féléről beszélsz, akkor nem tudom, mi a módja..

2015. jún. 27. 16:44
 2/10 anonim ***** válasza:

Nem értem, miért válaszol olyan, aki nem érti a kérdést, és nem tudja, mi az otaku... Nem anyakönyvezésről szól ez, csak becenévről.

Kedves kérdező, szerintem akik japán nevet adnak maguknak, csak kitalálják, animéből vagy netről, ami japán név tetszik nekik. Láttam már japán név-konvertálót is, de abban semmi logika, teljesen random.

Olyan emberek is vannak, akik az igazi nevüket próbálják lefordítani japánra, csak egy kitalált példa: a Zita "gyors"-at jelent, akkor leírják japánul, hogy "gyors" (hayai). Mondjuk japánban nem így anyakönyveznek, ott is vannak bevett, anyakönyvezhető nevek, amiről találni listát a neten, van otaku, aki onnan választ.

Szóval, mivel ez nem egy hivatalos dolog, nincs bevett szabály :)

2015. jún. 28. 08:39
 3/10 anonim ***** válasza:
59%

Pl. azért válaszol az olyan, mert szólásszabadság van :-) és gondoltam, "művelődök" egy kicsit és a kérdezőtől talán azt is megtudom, mi az az otaku.

De igazad van, mert ez nem az a hely, ahol kulturáltan lehetne egymás között beszélgetni - ez a letámadások helye, a másik ledorongolása, lehülyézése a divat. Bocs, hogy meg mertem szólalni - kérek engedélyt meghunyászkodni :-)

2015. jún. 28. 09:40
 4/10 anonim ***** válasza:

Akkor elnézést kérek. Nem volt jó a kommunikációm, mert nem ledorongolni akartam, csak őszintén tényleg nem értem, miért válaszolnak olyan emberek, akik nem értik, mit jelent a kérdés. Tényleg bárki szabadon válaszolhat, de ebben pont hogy nincsen itt kényszeresség, mert nem az van, hogy nekiszegezik valakinek a kérdést, kikerülhetetlenül, az meg vagy tudja a választ, vagy nem, de valamit mindenképpen mondania kell. Hanem aki tudja, és van kedve, az segíthet.

Én azt hittem, itt az a szabály megy, hogy "akinek nem inge, ne vegye magára".

És bocsánat, de azt kell mondjam, a te kommunikációd sem volt azért tökéletes, mert szerintem a kérdező meg akár én is szívesen elmondjuk, mi az otaku, de a válaszodból nem jött át, hogy érdekelne, mi az, csak hogy nem tudod.

Viszont jól reagáltad le a válaszomat, mert tükröt mutattál nekem, és én magamba szálltam.

Nehéz dolog a kommunikáció, sajnos olyan könnyű megbántani a másikat, főleg ismeretlenül. Én nem akartam, csak tényleg vannak dolgok, amiket nem értek, miért tesznek az emberek, pl. miért ülnek sokan a buszon a külső ülésekre, mikor az ablak melletti hely még szabad. És olyankor szívesen megkérdezném az ilyen utasokat, de ismeretlenül biztos hülyén venné ki magát...

Most itt nem bírtam magamban, és költői kérdésként feltettem a kérdést, ami foglalkoztatott.

De írásban nem jön át a hangsúly, amivel mondanám, pedig sokszor a hangsúlyban több kommunikációs jelentés van, mint a szavakban magukban.

Remélem, nincs harag! :)

2015. jún. 28. 09:58
 5/10 anonim ***** válasza:
63%

Nincs harag és köszönöm a válaszodat. Nemes emberre vall, ha valaki magába tud szállni- erre nem is számítottam: pozitívan megleptél :-) Köszönöm.

Én pedig akkor megválaszolom (remélem, a kérdező nem haragszik meg érte) azt a kérdésedet, miért ül valaki a külső ülésre? Azért, mert ha beül az ablak mellé és ne adja Isten korábban akar leszállni, mint az utána jövő ember,(aki a külső ülésen ül) akkor az ablak mellett ülő ember ezt csak úgy tudja megtenni, ha felállítja a másikat. Ha tele van a busz, troli, akkor ez különösen kellemetlen szitu. Így inkább a külsőre ül - ha valaki tovább megy, akkor bekúszik majd (ideális esetben meg is beszéli egymás között a két ember,ki meddig megy és utána ennek megfelelően helyezkednek el :-) )

2015. jún. 28. 10:18
 6/10 anonim ***** válasza:
58%

Én is köszönöm a válaszodat! :) Tényleg sajnos a neten az egymás ekézése a gyakori, és nem is tudják az emberek, mennyit tudnak ártani a szavaikkal! :(

Ó, és köszönöm a magyarázatot, így már ez is érthető!

Hát mondjuk tényleg az lenne a legjobb, ha az emberek megkérdeznék egymástól ilyenkor, ki melyik megállóig megy, bár én sem szoktam, én csak beülök belülre, és ha le kell szállnom, hát kimászok. Csak ha liftbe szállok sokakkal, akkor szoktam gyorsan körbekérdezni emiatt a "logisztika" miatt :)

Én is megválaszolnám a kérdésed akkor: otakunak azokat az embereket hívják, akik szeretik a japán szubkultúrát, elsősorban animéket (japán rajzfilmeket), mangákat (japán képregényeket), videojátékokat.

Ezt a szót eredetileg maguk az "otaku"-k terjesztették el, mert így szólították egymást, ami eredetileg nagyon tiszteletteljes szó volt, egy verziója az "Ön"-nek.

(Elnézést a kérdezőtől a sok offolásért! ^^;)

2015. jún. 28. 10:27
 7/10 anonim ***** válasza:
63%
Köszönöm :-) Minden jó, ha jó a vége :-) Örülök, hogy ilyen jó vége lett a beszélgetésnek. Ritkaság ezen a helyen :-) Szép napot kívánok!
2015. jún. 28. 10:58
 8/10 anonim ***** válasza:
58%
Szívesen! Én is örülök! :) Hasonló jókat! :)
2015. jún. 28. 11:09
 9/10 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenki válaszát :3
2015. júl. 1. 09:48
 10/10 anonim ***** válasza:
0%
koszos weabook.
2015. júl. 29. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!