Mi a különbség a koporsó és az érckoporsó között?
A casket az USA-ban használatos szinonima a coffin szóra, alapjában mindkettő pontosan ugyanolyan koporsót jelent, bár a casketet többször használják a téglatest alakú koporsóra (a coffint meg arra, amelyik a vállnál kiszélesedik).
Az érckoporsó az meglepő módon fémből készült koporsó, Amerikában árulnak ilyet (meg gondolom, máshol is), de annak a neve "metal casket" (vagy "metal coffin").
Coffin (koporsó): 6 oldal, 1 fedél (amelyet általában csukva tartanak)
Casket ("érckoporsó"): 4 oldal, legtöbbször 2 részes fedél (amelynek a fej felöli részét sokszor kinyitják, hogy "el lehessen búcsúzni a halottól" -emiatt van egy kicsit jobban is kipárnázva és szerintem pont ez az oka annak, hogy Amerikában külön kialakult a "mortuary makeup artist" foglalkozás (ami a halottak kicsinosításával foglalkozik) (és ami a legtöbb esetben még a balzsamozó munkakörébe esik, ha jól tudom)-)
Az 'érckoporsós' temetkezés egy amerikai dolog, szerintem ezért nincs rá normális szavunk..
(De lehet, hogy rosszul tudom, akkor javítsatok ki, kérlek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!