Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy kezdjek neki egy regény...

Hogy kezdjek neki egy regény megírásához?

Figyelt kérdés
Csomó ötletem lenne, hogy miről írjak, de nem tudom, hogy hogy kezdjem el a történetet. Meg kívül álló szemlélőként írjam le a történetet vagy a főszereplő szemén keresztül? És előre tervezzem meg a szerkezetét és a címét vagy majd jön magától?

2015. jún. 21. 18:47
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Az írás is olyan, mint a tanulás - változó, hogy kinek mi jön be. Csináld, ahogy neked megfelelő.

Azt pedig, hogy milyen nézetű legyen a történet, szintén az írónak kell eldöntenie.

2015. jún. 21. 19:24
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Rengeteg féle képen lehet kezdeni egy regényt. Nem is lehet szinte megszámolni, hogy milyen kezdéssel lehet nekilátni az írásnak, ez csak tőled függ. De nyugodtan vehetsz ilyenkor ötletet más íróktól (csak, hogy mondjak egy példát: Leslie L. Lawrence). Nézd meg, hogy egyesek miképp kezdték el regényeiket és hátha kapsz egy kis ötletet, hogy te hogyan láss neki. Ajánlom az előszó megtervezését is, de ez nem kötelező (szerintem azért fontos, mert ha jó már az előszó is és figyelemfelkeltő, akkor az olvasó nagyobb érdeklődéssel fog hozzálátni a könyvedhez :D).

Az, hogy kívülállószemlélőként, vagy a főszereplő szemszögéből írod meg a sztorit, az is szintén a te döntésed. Valamint a regénytől is függ, hogy mégis melyik passzol jobban hozzá (már láttam olyant, hogy azért nem lett egy regény az igazi, mert e/3-ben írták e/1 helyett... Bár nem tudom, hogy mégis hogy sikerült ezt összehozni...)

A szerkezetét nagyjából tervezd meg, de biztos fog még változni az egész sztori miközben írod.

A címet sem árt elsőre kigondolni, de ez is úgyszintén változhat. De igazából, ha a szerkezet változik, akkor nagy eséllyel a cím is, sőt biztos. Például én is írok jelenleg és megváltoztattam a helyszínt, történetet is némileg, meg a rosseb tudja még mit. És mivel megváltoztattam a regényt, ezért a cím is nagy változáson esett át.

Amúgy sok sikert a regényedhez, szurkolok! :)

2015. júl. 23. 21:13
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! :)

Nagyon sokat segítettetek!

2015. júl. 24. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!